Mittbacksveteranen kan göra comeback i avgörandet

Fredrik Björck säsong stoppades av en elakartad ryggskada och istället för spel har han följt Öis som assisterande tränare sedan sommaren. Nu kan han göra oväntad comeback i sista omgången mot Värnamo. – Han finns som ett tänkbart alternativ, säger tränaren Sören Börjesson.

ANNONS
|

Med Hannes Sahlin avstängd och Danny Ervik skadad finns ett tomrum att fylla i Örgrytes backlinje mot Värnamo. Tommie Veljovic finns i truppen – men Sören Börjesson kan också välja att ge Fredrik Björck sin kanske livs sista match på elitnivå.

38-åringen har inte spelat för Öis sedan sjukskrivningen under sommaren som en följd av ryggsmärtorna han drogs med under hela vårsäsongen. Nu är dock skadan läkt och Björck redo för comeback.

– Han har kört mestadels egen träning efter att han fick ordning på sina grejer men vi har sagt att nu när Hannes är avstängd så går han även in i spelträning. Han finns som ett tänkbart alternativ för lördag, säger Sören Börjesson.

ANNONS

Hur aktuell är han för startelvan?

– Vi får se. Vi tar inte ut startelvan förrän vi kommer närmare lördagen. Det viktigaste är att det känns bra för honom och att han kan göra alla moment på träningen, vilket han kan.

Björck har bara deltagit fullt ut i lagets spelträningar under en veckas tid – men egenträningen under hösten har gjort att han är redo att kliva in om det skulle behövas, enligt Sören Börjesson.

– Det är inga konstigheter. Vi har stegrat belastningen på honom, säger han.

ANNONS