"Mittbacken" Roberto Firmino vill bli Liverpools Neymar

Liverpools anfallare Roberto Firmino spelade mittback tills han fyllde 18 år. Nu hoppas han att Jürgen Klopp kan hjälpa honom att bli lika bra som Barcelonas superstjärna Neymar.

ANNONS
|
Klopp har tidigare jobbat med anfallare somRobert Lewandowski ochPierre-Emerick Aubameyang. Under den tyske managerns ledning utvecklades duon från oslipade diamanter till målmaskiner.
Nu hoppas Liverpools supportrar att Klopp ska göra något liknande med lagets anfallare.
– Jag spelade mot hans lag i Tyskland i fyra och ett halvt år, jag vet vad han vill ha från sina spelare. När jag fick reda på att han skulle bli Liverpools manager blev jag väldigt nöjd, säger Firmino enligt Daily Mail.

Och den brasilianske landslagsmannen tror att Klopp är helt rätt manager för att få ut maximalt av sin talang.

– Om han kan göra mig till Liverpools Neymar? Det är helt och hållet upp till mig själv, säger han.

Roberto Firmino rör sig över stora ytor och tar många maxlöpningar. En smart och svårstoppad forward. Och det är lätt att tro att 24-åringen skämtar när han berättar om vilken position han hade hemma i Brasilien.

– Jag började som försvarare. Jag spelade ytterback och sedan flyttade jag in i mitten. Jag spelade back hela vägen upp till U18-laget, säger Firmino.

ANNONS

– Det är sant.

På fredagskvällen möts Liverpool och Chelsea på Stamford Bridge i London. I motståndarlaget gör David Luiz debut efter flytten från Paris Saint Germain.

– Han är min kompis. Vi hinner inte träffas så ofta, men jagpratar med honompå "WhatsApp" så ofta jag kan, säger Firmino.

Liverpoolstjärnan fortsätter:

– Jag blev lite överraskad när han kom tillbaka till England, men han är en fantastisk spelare. Jag har inte pratat med honom den här veckan, men jag ser fram emot att spela mot honom.

ANNONS