Mirakvändning av Liverpool i Europa League

Dortmund ledde med 2-0 efter nio minuter och såg ut att enkelt ta sig vidare till semifinal i Europa League. Men efter en fullständigt galen andra halvlek kunde Liverpool vända och vinna.

|

2005 stod Liverpool för en mirakulös vändning mot Milan i Champions League-finalen när man vände 0-3 till 3-3 och sedan vinst på straffar. På torsdagskvällen stod Premier League-klubben för ytterligare en magisk vändning i europaspelet när man, efter en mardrömsstart i det andra kvartsfinalmötet mot Borussia Dortmund i Europa League, lyckades vända och vinna.

Den förstakvartsfinalen, i Dortmund, slutade oavgjort 1-1. Och när tyskarna efter nio mínuters spel hade hunnit göra två snabba mål trodde nog de flesta att Bundesligatvåan enkelt skulle avancera vidare till semifinal. För trots flera målchanser i den första halvleken kunde Liverpool inte hitta nätet. Men annat blev det efter paus när Divock Origi direkt skickade in 1-2 och gav hopp till hemmapubliken på Anfield. Dortmund och Marco Reus svarade dock med attrulla in 1-3. Då krävdes det tre mål för att Liverpool skulle ta sig vidare.

Men i den 66:e minuten prickade Philippe Coutinho in 2-3 och tolv minuter senare kom så också kvitteringen närmittbackenMamadou Sakhonickade in 3-3 på hörna.

När klockan hade tickat förbi 90 minuter fick Liverpool en frispark en bit in på offensiv planhalva. Daniel Sturridge passade James Milner som slog ett inlägg från höger. Och i straffområdet nådde Dejan Lovren högst och nickade in 4-3. Där och då var vändningen fullbordad.

I slutsekunderna var Dortmund ytterst nära att kvittera på frispark - vilket skulle ha inneburit att tyskarna hade varit vidare - men bollen gick strax utanför Simon Mignolets högra stolpe.

Liverpool-tränaren Jürgen Klopp skickade alltså sitt gamla lag ur turneringen.

ÄvenVillarreal, Shaktar Donetsk och Sevilla avancerade vidare till semifinal under torsdagskvällen. För regerande mästaren, Sevilla, krävdes det straffsparkar innan man kunde besegra Athletic Bilbao.