Mild om floppvärvningen av Mané: Har inte känt något

Han kom som en storvärvning från Norge. Han lämnar som en av klubbens största floppar. Malick Mané blev inte vad sportchefen som värvade honom, Håkan Mild, hade hoppats på.

ANNONS
|

Inför säsongen 2014 köpte IFK Göteborg Sogndals bästa spelare. Han hette Malick Mané och Håkan Mild var glad när värvningen presenterades.

– Vi har följt honom noga i flera år, och när chansen kom att värva honom så var det aldrig någon tvekan. Han är en bra bollmottagare, kan hålla i bollen och är även tillräckligt snabb för att gå i djupet, sa Mild till GP när anfallaren presenterades.

Nu, efter lånesejourer i Australien, Norge och Saudiarabien, har hans kontrakt med Blåvitt rivits. Något som knappast verkar göra klubbens sportchef Mats Gren på dåligt humör.

– Jag är ganska så glad att jag inte har honom kvar, säger han i BBpodd på GT.se.

ANNONS

I intervjun med BBpodd berättar Gren att den senegalesiske forwarden bland annat brutit sitt lånekontrakt för att sedan meddela IFK Göteborg detta via facebook. Samma procedur upprepades sedan när Mané var i Saudiarabien.

– Du skriver absolut inte på några papper, sa jag till honom, säger Mats Gren till BBpodd.

Håkan Mild värvade Malick Mané som en av sina sista stora profilerade värvningar som sportchef. GP har pratat med honom om hans syn på Manés sejour i Göteborg.

Malick Mané har fått lämna Blåvitt, hur ser du på det?

– Jag har inga åsikter om det.

Han har inte varit så lyckad i IFK. Han har bland annat brutit låneavtal. Hur ser du på det?

– Jag ser inget om det. Jag har inte haft någon kontakt med Malick och vet inte vad som hänt.

Med tanke på att han var en dyr värvning och att det har gått som det har gått. Ångrar du dig?

ANNONS

– Nej, jag har inte känt något sånt. Jag förstår var du vill komma men det är meningslöst.

ANNONS