Pato (mitten) firar målet, med Clarence Seedorf och Robinho.

Milan vann utan Zlatan

|

Blott 45 sekunder tog det så satt första målet bakom Julio Cesar. En mardrömsstart för Inter, som kunde fått ytterligare två mål i baken de första tio minuterna – på Robinhos chans i sjunde minuten och i den nionde borde Milan tilldömts straff sedan Maicon räddat ett Clarence Seedorf-skott med handen.

I stället jämnades chanserna ut och efter tjugo minuter var Giampaolo Pazzini nära en kvittering för Inter.

Milan hade sedan två skott i ribban innan Thiago Motta kom ytterst nära 1–1. Kanske var nickbollen till och med inne i målet men domaren vinkade avvärjande.

I den andra halvleken blev Christian Chivu frilägesutvisad med 35 minuter kvar och Pato kunde strax därefter nicka in 2–0. Antonio Cassano satte 3–0 på straff i slutminuten.

Milan leder nu serie a fem poäng före Inter. Napoli är sex poäng bakom men kan på söndagen gå om Inter.

Albin Ekdal gjorde comeback efter två månaders skadefrånvaro. Hans Bologna förlorade mot Brescia med 1–3 och mittfältaren byttes ut redan efter 25 minuter.

Brescia ledde med 2–0 redan efter tio minuter. Till Aftonbladet på nätet sade Ekdal att han hade lite ont och att det var bättre att få in en spelare som orkade springa ordentligt resten av matchen. Till matchen nästa helg ska han vara okej.