Mexikos stjärnor blonderade håret inför åttondelsfinalen

Att blondera håret i mästerskapssammanhang har varit ett vinnande koncept. Nu hoppas Mexikos anfallsstjärna Javier Hernandez att frisyren ska hjälpa mot Brasilien.

ANNONS
|

Att blondera frisyren är ett grepp som återkommer titt som tätt inom fotbollen - framförallt när det vankas mästerskap.

En av dem mest kända blonderingar är den som Rumänien bjöd på under fotbolls-VM 1998 i Frankrike. Hela laget valde då att blondera sig inför mästerskapet för att styrka lagandan. Något som delvis verkade funka då man vann sin grupp - men senare slogs ut av Kroatien i åttondelsfinal.

Aaron Ramsey under EM i Frankrike 2016
Aaron Ramsey under EM i Frankrike 2016 Bild: DAVE WINTER

Inför EM 2016, i Frankrike, valde walesaren Aaron Ramsey att blondera håret. Även där verkade blonderingen funka bra. Mittfältaren blev en viktig nyckelspelare i ett Wales som vann sin grupp och tog sig till en sensationell semifinal.

ANNONS

Mexikanska stjärnorna blonderade

Nu hoppas de mexikanska stjärnorna Miguel Layún och Javier Hernandez på samma effekt. Under måndagens träning dök de nämligen upp på träningen med blonderade frisyrer.

Mexiko tog sig vidare från Sveriges grupp tack vare Sydkoreas seger mot Tyskland och under måndagen möter man en av de stora guldfavoriterna, Brasilien.

 Miguel Layún och Javier Hernandez
Miguel Layún och Javier Hernandez Bild: DAVID GRAY

Javier Hernandez är den meste målskytten i det mexikanska landslagets historia och ska man ro på storfavoriten i åttondelsfinal kommer han vara i form. Hittills har han dock endast mäktat med ett mål under mästerskapet.

Vänsterbacken Miguel Layún kommer också få en rejäl prövning när han ställs mot Willian på Brasiliens högerkant.

Frågan är om blonderingen löser detta? Av bilderna att döma verkar det iallafall ha lättat på stämningen.

ANNONS