Mattias Balkander: Folk ler i köerna

ANNONS
|

Hur är stämningen i Malmö?

– Förväntansfull. Samlad. Det är inte enbart en stads angelägenhet, utan ett helt lands och … nästan en kontinents. Aldrig tidigare har så många journalister varit ackrediterade till en Champions League-match i Malmö, aldrig har biljetterna tagit slut fortare. Enda problemet nu: Det regnar. Fast folk ler i köerna ändå – och accepterar de extra säkerhetskontrollerna.

Tror du Malmö kan överraska på något sätt ikväll?

ANNONS

– Knappast, även om laget både mot Olympiakos i fjol och mot Sjaktar tidigare i höstas har överraskat och tagit tre poäng. PSG är i år stabilare än någonsin, förlorar nästan inga fotbollsmatcher alls och rimligtvis inte i Malmö i kväll.

Hur tror du Zlatan kommer att bemötas?

– Med kärlek, applåder och stående ovationer. Jag tror – faktiskt – att Malmöpubliken kommer applådera eventuella Zlatan-mål, även om det skulle missgynna det egna laget. Jag tror dessutom att han får rollen som lagkapten och knallar in på arenan sida vid sida med Malmös kapten Markus Rosenberg.

Hur slutar matchen?

– Med bortaseger. Jag säger 3-0 och två mål av Zlatan. Båda i krysset, en på frispark, en klack med ryggen vänd mot mål.

ANNONS