IFK Göteborgs sportchef Mats Gren
IFK Göteborgs sportchef Mats Gren Bild: MICHAEL ERICHSEN

Mats Gren sparkas av IFK Göteborg

Mats Grens tid som sportchef för IFK Göteborg är över. GP:s uppgifter om att sportchefen skulle sparkas bekräftades av klubben i ett pressmeddelande under onsdagsmorgonen. Utöver det sker flera andra förändringar kring A-lagets organisation.

ANNONS
|

IFK Göteborg gör en stor sportslig rockad.

Enligt GP:s initiala uppgifter, som publicerades under måndagskvällen, skulle den främst beröra huvudtränaren Poya Asbaghi.

Under tisdagen har dock klubbens ledning, med ordförande Mats Engström i spetsen, landat i ett annat beslut.

Uppgifter till GP gjorde gällande att Asbaghi får behålla sitt jobb som blåvit huvudtränare, i alla fall säsongen ut.

En som däremot tvingas bort från klubben är sportchef Mats Gren.

Detta bekräftades senare i ett pressmeddelande från klubben.

Gren, som efterträdde Håkan Mild i slutet av mars 2014, har varit hårt ansatt under sina fyra och ett halvt år i klubben. Både från supportrar och personer kopplade till klubben.

ANNONS

Nu har alltså klubbledningen beslutat sig för att ge honom sparken.

Ersättare till Mats Gren blir Jonas Olsson. Den nuvarande akademichefen, och före detta guldtränaren, steget upp och blir tillförordnad sportchef.

Mats Gren befinner sig just nu på Hawaii för att stötta sin dotter som har kvalat in till tävlingen Ironman.

Hjalmar Jonsson kliver upp från akademin

Gren är inte den enda personen som tvingas lämna sin blåvita post. Enligt GP:s uppgifter skulle även Alf Westerberg tvingas bort, vilket klubben bekräftade i ett pressmeddelande under onsdagen.

Den assisterande tränaren skrev på ett nytt tvåårskontrakt med klubben så sent som i somras, men får alltså sparken redan nu.

Beslutet stämmer överens med de uppgifter GP tog del av under tisdagskvällen och innebär att Westerberg ersätts av Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller, två tidigare spelare som fram till nu har varit verksamma i akademin.

Tillsammans ska de stötta huvudtränaren Poya Asbaghi.

Bakom de stora förändringarna ligger förstås IFK Göteborgs prekära läge i den allsvenska tabellen. Med fem matcher kvar att spela är laget bara fem poäng före Brommapojkarna på kvalplats.

Just Brommapojkarna står för motståndet i nästa omgång. Mötet spelas den 22 oktober.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS