Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

_JL10431.jpg
Bild: Jonas Lindstedt

Mats Engström ny ordförande för IFK Göteborg

Medlemmarna gick på valberedningens förslag och utsåg Mats Engström till ny ordförande i IFK Göteborg.
– Det är med stor förväntan jag tar mig an det här uppdraget, säger skåningen.

I höstas aviserade Frank Andersson att han inte tänkte ställa upp för omval till ordförandeposten i IFK Göteborg. Efter två år som ytterst ansvarig i Blåvitts styrelse ansåg Andersson att det fick vara nog.

På måndagen valdes hans ersättare när drygt 370 medlemmar hade samlats i Burgårdens konferenslokal för IFK Göteborgs årsmöte.

Och precis som förväntat blev det Mats Engström, tidigare vice ordförande i styrelsen, som fick medlemmarnas förtroende och blev föreningens 20:e ordförande i ordningen.

Skåningen, som till vardags är regionchef för Nordea, var valberedningens förslag till uppdraget – en linje som medlemmarna följde och till ett rungande ja kunde Engström väljas som ny ordförande.

– Det är med stor ödmjukhet och stor, stor spänd förväntan som jag tar mig an det här uppdraget, säger Engström efter att årsmötet rundats av.

– Det kändes som att det var ett väldigt bra årsmöte. Det känns jättebra, fortsätter han.

När Engström i november presenterades som valberedningens kandidat tryckte han mycket på hur viktigt det är att skapa ett enat IFK Göteborg. En förening där alla drar åt samma håll.

– Det är så mycket fokus på en ordförande, men det är många runt om.

– Jag kör hårt på mina tre ledord. Ekonomi i balans är det övergripande, har du inte det lyckas du inte med någonting, sedan att vi har en sportslig satsning som vi tror på och även utveckla vårt identitets- och strategiarbete.

LÄS OCKSÅ: "IFK har inte råd med ett 2017 till"

Och att hoppa på ordförandeuppdraget tvekade han aldrig på.

– Jag har suttit med i styrelsen nu och har insikten i hur mycket som krävs, men det arbetet räds jag inte. Jag tycker detta är jättekul och jättestimulerande miljö att jobba i.

Finns det någon nervositet kring att hoppa på det här, eller är det bara positiva känslor?

– Ibland svindlar uppgiften när man ser att det är så många externa faktorer som vi inte kan påverka, inte minst de sportsliga delarna som är svåra att träffa rätt på. Men vi är övertygade om att vi kommer lyckas, det handlar bara om att ha folkets tålamod, supportrarnas tålamod för att vi ska kunna lyckas med detta.

LÄS OCKSÅ: Så blev IFK Göteborgs resultat 2017

Utöver Engström som ny ordförande valdes också fyra nya ledamöter in i Blåvitts styrelse.

Peter Brandt (advokat och expert på skatterätt), Richard Berkling (känd från Volvosfären) valdes på två år. Anders Ovdahl (vd för Convesta Svenska AB) och bronshjälten och Blåvitt-profilen Kennet Andersson fick förtroende över ett år.

Samtidigt lämnar Olof Myhrman (avböjer omval), Frank Andersson (avgår) och Mikael Kjellström (avgår ett år i förtid) sina uppdrag i styrelsen.

Läs mer om IFK Göteborg
Mest läst