Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/6

Matchhjältarna: "Kommer aldrig glömma den här matchen"

Mohamed Said, 17, och Hakeem Araba, 26, blev stora kvalhjältar för Örgryte när laget vände underläge till seger i förlängningen. – Jag kommer aldrig att glömma den här matchen, säger Said.

Mjällby vann hemmamötet med 2–1 och hade ledningen på Gamla Ullevi med 0–1 och var på väg mot superettan 2018. Då valde Sören Börjesson att kasta in talangen Mohamed Said, 17, och det bytet skulle betala av sig.
– Jag vet inte vad jag ska säga ... det är helt otroligt! Vi vinner och vänder det här. Jag tackar gud och vi gjorde det här tillsammans, supportrarna, spelarna och alla tränarna. Vi gjorde det tillsammans, säger Said efter sina två fullträffar som tog matchens till förlängning.
– Jag kommer aldrig glömma den här matchen.

LÄS ÄVEN: De var bäst och sämst i Öis under säsongen

Förlängningen såg länge ut att bli mållös men då kastade sig den väldiga Hakeem Araba efter ett inlägg och på något sätt lyckades han få in bollen.
– Jag vet inte hur den bollen gick in ... Elmander hade varit på mig att jag skulle springa mot första stolpen och sen kom bollen och jag slängde hela min kropp och vet fortfarande inte hur jag träffade bollen. Sen vände jag mig om och såg att den var i nätet och då tappade jag allt. Det här är en av de bästa känslorna jag har haft, säger han medan han pustar ut i omklädningsrummet.

Hur firar ni det här?
– Jag är så lättad och tackar gud för det här. Utan honom hade det inte varit möjligt. Det kanske blir så att jag tar en Fanta och en chokladbit, säger han och skrattar.

Hur har din tid i klubben varit?
– Det har varit konstigt, jag kom och och vi förlorade ett par matcher och tränaren fick sparken. Det började verkligen inte så bra men jag kunde träna och blev mer och mer vältränad. Sen är Öis en klubb med mycket historia och man kunde bara inte åka ner. Det kändes på pressen från alla. Det är en sådan underbar känsla att hjälpa laget. Jag har verkligen gillat att spela här, klubben och lagkamraterna.

Låter som att du är öppen för att vara kvar?
– Ja, absolut. Det får jag och klubben diskutera. Mitt jobb är att göra det bästa på plan och det har jag försökt. Vi får se efter ett par dagar prata med familjen och slappna av och sedan tar vi det från där.

LÄS ÄVEN: "Ingen tvivlar längre på Mohamed Saids talang"

För 17-årige Mohamed Said blir det ett A-lagskontrakt med Öis till nästa säsong. Hans nuvarande ungdomskontrakt övergår i ett A-lagskontrakt efter årsskiftet.
– Jag ska fortsätta såhär men bli ännu bättre, jag ska bara träna och bli bättre och hoppas på mer speltid nästa säsong. Det här var den bästa matchen jag gjort i mitt liv och det är väldigt skönt att vi stannar i superettan, säger han och fortsätter.
– Nu kan man vara glad till nästa säsong, säger han med ett skratt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mest läst