Martin Mutumba klar för ny klubb

I höstas lämnade han Örgryte – nu har Martin Mutumba gjort klart med Syrianska. – Det känns som att jag har kommit till rätt familj, säger mittfältaren till Södertäljeklubbens hemsida.

ANNONS
|

Tiden i Örgryte började bra för Martin Mutumba. Den tidigare AIK- och BP-spelaren satte genast avtryck när han anslöt sommaren 2016.

Men sedan gick det sämre.

Stora delar av 2017 spolierades av den korsbandsskada som Mutumba ådrog sig i september 2016, och när han väl kom tillbaka förra sommaren hade han svårt att hitta formen, något som innebar att han i höstas allt som oftast fick nöta bänk.

Efter att Öis i november säkrat superettan-kontraktet meddelade rödblått att klubben inte valt att förlänga Mutumbas utgående kontrakt.

Nu, några månader senare, har 32-åringen skrivit på för division 1-klubben Syrianska.

ANNONS

– Jag är glad av att komma till Syrianska. Det är en familjekänsla över det hela och det känns som att jag har kommit till rätt familj. Jag vet vad jag kan och vill så fort som möjligt komma in i laget och visa mig själv och laget vad jag kan. Jag tror det här kan bli ett bra år. Dags att visa vad jag kan, säger han till klubbens hemsida.

Syrianska meddelade under torsdagen att även Mathias Ranégie, närmast från Häcken, är klar klubben.

ANNONS