Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

BB160227BB869

Martin Ericsson: Vi är utsatta

Spelarföreningen och SEF kommer inte överens om elitspelarnas kollektivavtal. En brännande punkt är ersättning vid arbetsskador. – Vi är utsatta som fotbollsspelare, säger Häckens spelarombud Martin Ericsson.

Sedan i höstas har elitspelarnas förening Spelarföreningen och klubbarnas representant SEF förhandlat om ett nytt kollektivavtal för manliga elitspelare. Men samtalen går inte framåt. Spelarna vill ha förbättrade pensionsavtal och att ersättningen vid skador ska vara högre och gälla en längre period.

Martin Ericsson är spelarombud i Häcken och tycker det är viktigt att spelarna skyddas när de drabbas av skador.

– Vi är utsatta för skador mycket mer som fotbollsspelare än vanliga arbetare. Vi har jobbat hårt för en bättre ersättning vid skador. Jag tycker det borde finnas. VI går alltid in 100 procent och risken finns för skador, säger han och fortsätter:

– När jag spelade i Danmark fanns det bättre skydd. Man blir väldigt hårt drabbad om man skadar sig och sitter på utgående kontrakt.

Spelarna i Allsvenskan tjänar gott om pengar. Men Martin Ericsson tycker inte det gör förändringen i kollektivavtalet mindre viktig.

– Den diskussionen kan man alltid ha. Men detta gäller inte bara toppklubbarna, utan Superettan också. Det är inga gigantiska löner i Sverige och jag tycker inte det är relevant. Vi ser till vårt bästa och kämpar för det vi tycker är viktigt. Det är många som får lida efter karriären för sina skador, det här är ett rimligt krav, säger han.

Mest läst