Martin Ericsson redo för kval

ANNONS
|

Det började som en mardröm. Men vid 22-tiden var det de vitklädda svenskarna som jublade högst. Häcken hade precis spelat 2–2 borta mot Sparta Prag efter att hämtat upp ett tvåmålsunderläge.

I kväll möts lagen igen i retur-mötet på Ullevi.

– Vi har alla möjligheter att gå vidare, säger han.

Han har precis kommit tillbaka från en ljumskskada som höll honom borta från spel i förlustmatchen mot AIK i söndags.

– Den känns bra nu. Det handlade om en överansträngning som jag hämmades av efter att ha spelat en del matcher på kort tid.

I matchen kommer han och Häcken att gå ut på Ullevis matta för att försvara den fördel de har skaffat sig. Men supportarna ska inte räkna med någon tokdefensiv från hemmalaget.

ANNONS

– Jag tror inte att det är någon bra idé att försöka spela 0–0. Det vore att skjuta sig själv i foten. Det gäller för oss att ha en bra balans i spelet.

Martin Ericsson vill inte peka ut någon favorit till kvällens match, men medger att de två bortamålen i Prag helt klart ger Häcken ett bra utgångsläge.

– Om det var ett drömresultat vet jag inte. Men att vi lyckades göra två mål borta gör att vi får luft under vingarna.

Motståndarna från Prag har endast spelat en match i årets Grambinus liga. En match man vann med 4–1. Klubben är landets mest framgångsrika genom tiderna och i förra årets Europa League åkte laget ut i ett dubbelmöte mot de blivande mästarna Chelsea efter att släppt in ett mål på tilläggstid.

– De är extremt passningsskickliga, säger Martin Ericsson. Det gäller att vi ser upp.

ANNONS