Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/6

Mardrömsbeskedet: Skadan stoppar Guidetti

John Guidettis skada gör att han missar lördagens VM-kvalmatch mot Vitryssland. Det beskedet gav förbundskapten Janne Andersson på en presskonferens på måndagen. – Han blir förmodligen borta från spel i ett par veckor, säger Janne Andersson.

John Guidetti har en skada på ett inre sidoledband och många har oroats över att anfallaren ska missa lördagens VM-kvalmatch mot Vitryssland.

På måndagen gav förbundskapten Janne Andersson besked om att Celta Vigo-anfallaren inte kommer att komma till spel.

"Blir borta från spel i ett par veckor"

– Det är inget allvarligt, men tillräckligt allvarligt allvarligt för att han ska missa den här samlingen, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Han blir förmodligen borta från spel i ett par veckor. Det är synd för John som varit i bra form, men det inget vi kan göra något åt.

Kiese Thelin ersätter

Förbundskaptenen väljer på grund av skadan att i stället ta in en en annan anfallare i truppen, nämligen Isaac Kiese Thelin, till vardags i belgiska Anderlecht.

Förbundskaptenen nämnde också två andra anfallare, som var aktuella: Samuel Armenteros som gör succé i holländska Heracles och Robin Söder i Danska Esbjerg.

Robin Söder aktuell

– Armenteros har gjort det jättebra och Robin Söder är en annan forward som gjort det bra. Det fanns några att välja på men Isaac var med i senaste landskampen vi spelade mot Ungern och gjorde mål. Så vi kände att han låg närmast till den här gången.

– Nio mål på de tolv senaste matcherna är bra. Vi har koll på de här spelarna, säger Janne Andersson och syftar på den förre IFK Göteborgsspelaren Söder.

Inför samlingen har Janne Andersson fått återbud från Oscar Wendt i tyska Mönchengladbach. Dessutom Kalmar FF:s Rasmus Elm tackat nej till spel i landslaget.

Mest läst