Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Marcus Lantz siktar högt med Göteborg FC

Han sparkades av Örgryte i somras. Nu ska Marcus Lantz ta Göteborg FC till Champions League. På onsdagen gästade han GP-sportens podcast och pratade dåtid och nutid.

Förväntningarna kunde inte vara högre från Göteborg FC:s ledning på Marcus Lantz. Champions League och topplacering i damallsvenskan är målet. I 031 Fotboll berättar 42-åringen om pressen, de fina nyförvärven och hur han ser på övergången från herr- till damfotboll.

– Jag kunde inte allting och jag behövde sätta mig in i det. Där man är för stunden lägger man allt fokus. Nu är man inne i damfotbollen och då har man mindre fokus på herrfotboll just nu, säger han.

– Det är fantastiska nyförvärv och det lilla jag har sett av dem har de gjort väldigt bra, fortsätter han om nyförvärven Julia Roddar och Olivia Schough.

– Det är inget orimligt krav att vi ska ligga i toppen med sådana nyförvärv.

Visste sparken var nära

Han var en av Göteborgs mest omtalande fotbollspersonligheter under 2017. Marcus Lantz tog Örgryte tillbaka till superettan och ledde klubben till en åttondeplats direkt – men supportrarnas kärlek fick han aldrig fullt ut.

Efter respass i Svenska cupen mot division 2-laget Tvååker sparkades han, trots att 2,5 år återstod på kontraktet. Mycket på grund av de högljudda röster som höjdes från läktarhåll.

– Man känner ett par veckor innan att det börjar närma sig. Jag kände att det bara var en tidsfråga innan det skulle bli dags, säger han och fortsätter:– Det var nytt eftersom det var första gången jag fick sparken, men jag tror José Mourinho har sagt att man inte är någon riktig tränare innan man har fått sparken.

Hur uppfattade du relationen med supportrarna?

– Jag har inte upplevt det som något jobbigt. Det är alltid några som tycker så. Efter matcher när de här grejerna hade varit så fick jag ofantligt mycket via sms och mejl från andra som sett matcherna, men det är ingen som ser det. Man kan inte vara älskad överallt.

Dessutom berättar han om sin omtalade kärlek till Bundesliga, svenskåren i Hansa Rostock, sin senast lästa bok och varför Ricky Yarsuvat lämnade Öis.

Hör intervjun i senaste avsnittet av 031 Fotboll:

Läs mer om Göteborg FC
Mest läst