Marcus Degerlund om uteblivna speltiden i Blåvitt

Marcus Degerlund, 20, kom till IFK Göteborg för speltid och utveckling – men har mest fått nöta bänk.
– Man får väl hoppas att chansen kommer, säger han efter onsdagens träning.

ANNONS
|

Ett inhopp och totalt sex minuters speltid i det blåvita matchstället. Utlåningen från Hammarby till IFK Göteborg har, hittills, inte renderat i mycket mer än bänktid för mittbacken Marcus Degerlund.

Något som "Bajens" sportchef, Jesper Jansson, inte är helt tillfreds med.

– Det är oerhört viktigt för oss i Hammarby, som för Marcus själv, att han hamnar i en utvecklande miljö. Som det är nu så är det inte bra, sade han i en intervju med FotbollDirekt.

LÄS MER: Hammarby reagerar på Blåvitts beslut

Efter IFK Göteborgs onsdagsträning gav mittbacken sin syn på situationen i sin nya klubb.

ANNONS

– Det har varit lite … Vad ska man säga? Jag tycker det har gått bra och jag har tränat på, så man får väl hoppas att chansen kommer till slut i allsvenskan, säger han.

Degerlund har en viss förståelse över att Poya Asbaghi väljer att satsa på säkra kort i den situationen som klubben befinner sig i.

– Det är ju så när man kommer till ett nytt ställe där det, som här, går lite knackigt för tillfället. Då kanske man inte tar vissa risker, jag får väl ta och jobba på hårt och ta chansen sedan när den kommer.

"Det är ingen stor sak"

När IFK Göteborg begav sig till Hisingen för att spela Göteborgsderby mot Häcken fanns inte Marcus Degerlund, som förra säsongen spelade 21 allsvenska matcher för Hammarby, ens med i truppen.

Poya Asbaghi motiverar beslutet.

– Anledningen till att han inte blev uttagen till truppen var för att vi hade tre mittbackar, varav en skulle börja på bänken, för det är sällan du behöver byta ut två mittbackar. Då valde vi David (Boo Wiklander), vår kapten, före Marcus och ”Koffe” (Kristopher Da Graca). Det är ingen stor sak i sig.

Han pekar även på andra spelare som tagits in och som inte heller fått starta under hösten

ANNONS

– Det är ingen spelare som är given en startplats. Då kan man lika gärna diskutera kring Sargon (Abraham) som inte har startat heller, jag måste ju ta startelvan utifrån de spelarna som jag tycker presterar bäst här. I ”Mackans” fall så är det inga konstigheter, jag tycker fortfarande att han har alla förutsättningar till att spela.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS