Manchester Uniteds Fred utsatt för rasism efter förlusten

Efter Manchester Uniteds 4–2-förlust på torsdagen utsattes lagets brasilianske anfallare Fred för rasistiska påhopp på sociala medier. Nu meddelar Facebook att man raderat kommentarer under spelarens inlägg.

ANNONS
|

Det uppskjutna stormötet mellan Manchester United och Liverpool som spelades på torsdagen slutade i förlust med 4–2 för hemmalaget United.

Efter matchen utsattes Manchester Uniteds anfallare Fred för rasism på sociala medier, det skriver Reuters.

LÄS MER:Liverpool vann det uppskjutna toppmötet

Under ett inlägg som brasilianaren publicerade i helgen efter lagets seger över Aston Villa hade flera personer uttryckt sig rasistiskt.

Flera spelare utsatta

Facebook, som äger Instagram, meddelar att man har tagit bort flera kommentarer under inlägget.

”De rasistiska uttalandena på Freds inlägg är oacceptabla och vi vill inte se det p Instagram”, säger en talesperson för Facebook i ett uttalande enligt Reuters.

ANNONS

Vidare säger man i uttalandet:

”Vi har tagit bort flera kommentarer och vidtagit åtgärder mot de konton som postat dem”.

Under året har flera spelare i Premier League utsatts för påhopp på sociala medier och för några veckor sedan valde engelsk fotboll att bojkotta sociala medier i en protest mot påhopp på internet.

Manchester Uniteds Fred.
Manchester Uniteds Fred. Bild: OLI SCARFF
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS