Manchester United har usel hemmastatistik i Premier League – kan slå klubbrekord

ANNONS
|

– Vi vet att de har haft problem på hemmaplan, men de är fortfarande ett starkt lag, säger Evertons manager Ronald Koeman, enligt Sky Sports, inför tisdagskvällens match mellan lagen.

Manchester United förlorar sällan. Men laget har samtidigt svårt att vinna matcher – särskilt inför supportrarna påOld Trafford. Åtta av lagets 15 hemmamatcher i Premier League har slutat oavgjort.

Sammanlagt harIbrahimović och de andra stjärnorna fått ihop 26poäng på hemmaplan, vilket är klart sämre än storklubbens "vanliga" facit.

Fattas fem poäng

United har visserligen bara förlorat en gång hemma i ligaspelet – i derbyt mot City i september. Men att lag somHull, Burnley, Stoke, Bournemouth ochWest Ham har lämnat Old Trafford med poäng är förstås en besvikelse.

ANNONS

Mourinhos lag har helt enkelt inte hittat något sätt att avgöra matcherna, trots ett stort spelövertag i de flesta av dem. Och nu finns risken att laget gör en sämre säsong hemma, än under David Moyes ledning för tre år sedan.

Då skrapade United ihop 30 poäng på 19hemmamatcher, knappt 1,6 i snitt. Nu har Mourinhos lag fyra fajter på sig attfixa fem poäng – annars blir årets upplaga klubbens sämsta på hemmaplan.

Möter skytteligaledaren

På tisdagskvällen kommer Everton och skytteligaledarenRomeluLukaku (21 mål) på besök. Glädjande för hemmalaget är attZlatan Ibrahimović är tillbaka efter en tre matcher lång avstängning.

Läs även:Zlatan uppges klar för ny klubb

GP-sportens bevakar kvällens Premier League, Manchester United–Everton börjar klockan 21.00.

Manchester United sämsta hemmafacit

Säsongen 2013-2014: 30 poäng.

Säsongen 2001-2002: 35 poäng.

Säsongen 2003-2004: 40 poäng.

Säsongen 2015-2016: 41 poäng.

Säsongen 2014-2015: 44 poäng.

* Gäller i Premier League, säsongerna innan ligan bytte namn är inte inkluderade.

ANNONS