Old Trafford återinför ståplatser inför nästa säsong.
Old Trafford återinför ståplatser inför nästa säsong. Bild: NIKLAS LARSSON

Manchester United återinför ståplatser

Manchester United återinför ståplatser på hemmaarenan Old Trafford, det meddelar klubben på sin hemsida. “Det här tillkännagivandet är det senaste steget i vad som har varit en lång resa med våra fans", skriver klubben på sin hemsida.

ANNONS
|

Det har inte funnits några ståplatser på Premier League-arenorna sedan en lång tid tillbaka. Det hela grundar sig i Hillsborougholyckan 1989 där 96 Liverpoolsupportrar dog under en FA-cup semifinal mot Nottingham Forest.

Läktarolyckan ledde till att ståplatser slopades i den engelska högstaligan, men nu är de på väg tillbaka.

Manchester United meddelar på sin hemsida att man, på prov, kommer att införa 1500 ståplatser på hemmaarenan Old Trafford.

“Det här tillkännagivandet är det senaste steget i vad som har varit en lång resa med våra fans. Vi har lyssnat på deras feedback, som framför allt framförts av MUST (supporterföreningen), och jobbat med fullmäktige i Trafford (stadsdel i Manchester) för att utveckla och godkänna det här förslaget", skriver klubben.

ANNONS

Ska öka säkerheten

Huvudargumentet för att man slopade ståplatser var att det skulle öka säkerheten på arenorna. Men Manchester United menar på att återinförandet av ståplatser skulle innebära en ökad säkerhet.

"Vår tro är att införandet av ståplatser kommer att förbättra åskådarnas säkerhet i områden av arenan där vi, och andra klubbar, har sett ihärdigt stående."

Vidare berättar man att om provet blir lyckat så kan man komma att inför ännu mer ståplatser i andra delar av Old Trafford.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS