Många omhändertagna efter derby

Flera supportrar har skadats i bråk efter gårdagens derby mellan Öis och Gais. Efter matchen skedde rusningar och på kvällen blev det bråk vid Avenyn. Senare på natten drabbade supportrar samman på Linnégatan.

ANNONS

Vid halv ett i natt bröt ett större slagsmål ut på Linnégatan i höjd med puben John Scotts. Flera larmsamtal kom in till polisen, och alla uppgav att ett 20-tal personer slogs.

– Vi hade en kommendering i Slottskogen så vi var där med mängder av bilar snabbt, säger Patrik Ahlbom, RLC-befäl, till GP.

Bråket var över relativt snabbt men en person fick föras till sjukhus och två anmälningar om misshandel togs upp. Dessutom avlägsnade polisen fem personer från platsen enligt polislagens paragraf 13. I det här fallet innebar det att polisen flyttade på personer som kunde antas skulle bryta mot lagen, körde dem till en annan plats och släppte dem.

ANNONS

– Enligt uppgifter till oss rörde det sig om Öis:are som hämnades på Gais:are för något som skett tidigare under dagen, säger Patrik Ahlbom.

Klockan 15.00 på lördagen startade derbyt mellan Gais och Öis, en matchsom slutade 0-0. Kort efter slutsignal skeddeförsök till rusningar mellan deolika supportergrupperingarnai centrala Göteborg.

- Det har inte varit någonsammandrabbbning, men däremot en rusning som avbrutits, säger Anki Larsson, gruppchef på ledningscentralen vid polisen.

Vid 20-tiden på lördagskvällenhade13 personer omhändertagits.

Strax innan 20.00skedde en sammandrabbning viden pubpå Storgatan vidAvenyn. Där ska det ha blivit ettbråk mellan Gais-supportrar och Öis-supportrar, enligt information till polisen.

- När polisen kom till klubben var inga Gais:are kvar. De ska ha sprungit från platsen, som vi förstått det, sägerRikard Sörenssen, platschef hos polisen i Göteborg, på plats vid Storgatan.

Utanför nattklubben fanns ett stort antal poliser och ett parpersoner ska ha blivit omhändertagnaför fylleri eller störande av den allmänna ordningen, enligt Sörensen.

Det ska också finnas ett antal skadade personer, men ingen hade gjort någon polisanmälan om misshandel på platsen.

- De vill inte prata direkt med oss, säger Rikard Sörenssen.

Redan innan matchen blev det stökigt på Göta älvbron. Vid 13-tiden stoppades trafiken tillfälligt då ett 50-tal supportrar - oklart vilket lag de står bakom – befann sig på bron samtidigt som fem polisbilar. Detta enligt information till Trafikverket.

ANNONS

Ett antal supportrar fortsatte sedan mot stan, och polis på plats kunde något senare berätta förGöteborgs-Posten att det rört sig omÖis-supportrar. Dessa kunde ses gåendes vid Centralstationen bort mot Odinsplatsen, maskerade och beväpnade med flaggpinnar.

ANNONS