Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Målvaktstränaren lämnar Blåvitt

Sven Andersson, 54, återvänder till Helsingborgs IF. Det blev bara en säsong i IFK Göteborg för målvaktstränaren. – Det är ett beslut som har vuxit fram av olika anledningar, säger han.

När Stefan Remnér drog till Kina i början av året plockade IFK Göteborg in Sven Andersson som ny målvaktstränare.

54-åringen anslöt från Helsingborgs IF - en klubb han nu återvänder till efter bara en säsong på Kamratgården.

– Dels har min familj bott kvar i Helsingborg, vilket inneburit en hel del pendling. Sedan var det Jörgen (Lennartsson) som tog hit mig och jag skulle jobba ihop med honom. När det nu kommer in en ny huvudtränare känns det naturligt att den personen får bygga nytt. Det är väl huvudskälen till att jag väljer att lämna, säger han.

Hur har tiden i IFK varit?

– Vi har inte fått resultaten som vi velat, men det har ändå varit intressant. När jag kom trodde jag att jag skulle jobba med tre målvakter, men sedan försvann John (Alvbåge). Då tog Pontus (Dahlberg) chansen.

Dahlberg, ja. Hur bra tycker du att han är?

– Det är en jättetalang som kan fortsätta utvecklas. Han tillhör redan nu allsvenskans bästa målvakter. Tar han ytterligare steg så kan han på allvar vara med och konkurrera om en landslagsplats.

Det har ryktats om klubbar som Napoli och Watford, är han redo för en sådan flytt?

– Det är ett beslut som han själv måste ta. Det är klart att det är bra att ha spelat några år på högre nivå i Sverige, men samtidigt får man ta chanserna när de kommer. Det är ett svårt beslut att ta.

Sven Andersson lämnar IFK när hans anställning löper ut den sista november. I HIF kommer han jobba som målvaktstränare på A-lagssidan.

Vem som ersättare honom i Blåvitt är oklart.

Mest läst