Målvaktskris i Blåvitt – Gren letar nytt

IFK Göteborg står inför ett akut målvaktsläge. Ordinarie förstereserven till John Alvbåge, Erik Dahlin, har ryggproblem och ende ersättaren, Pontus Dahlberg, skall spela U17-EM i maj. Då tvingas sportchefen Mats Gren agera. – Jag började rota i det här i fredags. Det är för tidigt att säga några namn.

ANNONS
|

GP samtalade med Blåvitts sportchef under måndagseftermiddagen. Då var beskedet följande. Går U17-landslaget, där IFK-målvakten Pontus Dahlberg är förstavalet, till EM riskerar IFK Göteborg stå utan andremålvakt tre veckor i maj.

Ordinarie seniormålvakten Erik Dahlin har ryggbekymmer, känningar som förvärrades i fredags.

– Det är ingen hemlighet. Han har problem med ryggen. Det släpper inte. Det är något han har haft i många år, men inte haft problem med.

– Plötsligt har det dykt upp igen. Han har varit säker på att det ganska så snabbt skulle bli bra, men det släpper inte.

– Nu börjar vi bli lite oroliga att det inte skall släppa de närmaste veckorna. Pontus (Dalberg) har sett bra ut, så jag skulle inte vara så orolig att ha honom på bänken, men försvinner han till EM under tre veckor i maj måste vi säkert hitta någon mer lösning, säger Mats Gren.

ANNONS

Vad tittar du på, en korttidslösning?

– Ja, det är de här månaderna fram till maj.

Vem skulle kunna vara aktuell?

– Det har jag börjat rota i nu, sedan i fredags. Just nu kan jag inte säga några namn direkt. Det är för tidigt.

Är det etablerade spelare som nyligen lagt av?

– Vi tittar självklart på det, eller om någon målvakt sitter i kläm. Det gäller för april-maj.

Kan det vara någon som är under kontrakt?

– Ja, fram till 31 mars. Efter det kan vi inte. Då är fönstret stängt.

Senare på måndagseftermiddagen kvalade P99-landslaget in till EM efter 1-0-seger mot Wales. Pontus Dahlberg stod hela matchen och höll således nollan.

ANNONS
ANNONS