Målskytten manar till lugn: "Ketchup-effekten kommer"

Häcken letar målformen – men Alhassan Kamara manar till lugn.  – Vi måste ha tålamod. Det kommer bli tomatketchup-effekt, säger målskytten.

ANNONS
|

Häckens offensiva kugghjul hackar en aning. Mot Norrköping gjorde visserligen den förväntade skyttekungen Alhassan Kamara säsongens andra mål – men fortfarande går både Nasiru Mohammed och Paulinho mållösa i årets allsvenska.

–Vi får bara hitta vår form och våga ta ansvar i vårt offensiva spel. Det har bara gått fyra matcher. Det kommer hända mycket. Vi måste ha tålamod. Det kommer för Nasiru och Paulinho. Man måste ha tålamod. Paulinho har väldigt, väldigt bra kvalité. Sen kommer det bli tomatketchup-effekt, säger han.

Andra målet för säsongen för Kamara

Alhassan Kamara själv har dock börjat säsongen imponerande. Mål mot Sundsvall senast. Mål mot Norrköping nu.

– Det känns bra, men vi förlorar matchen. Målen är alltid viktigt för anfallare för att få självförtroende. Men om man vinner skytteligan och laget går ner en division är det värdelöst. Jag känner ingen press utan måste bara gå ut på planen och vara glad. Om målen kommer är det bra, om de inte kommer är det bara att gå hem och jobba vidare nästa vecka, säger han.

ANNONS

Hur tycker du ni offensiva spelare fungerar tillsammans?

– Jag tycker att det funkar bra. Vi har inte bara en spelare som motståndarna kan fokusera på. Vi har djupledsspelare och bollmottagare. När vi hittar vårt spel kommer vi bli svåra att stoppa i den offensiva tredjedelen.

ANNONS