– Det var dags, säger han och skrattar.

|

Två mål och två röda kort.

Den första halvtimmen mellan Örgryte och Brage blev intensiv och innehållsrik.

Allt började med att Anton Lans nickade in Diego Montiels vänsterhörna i den fjärde matchminuten. 1–0.

Målet var Anton Lans första i Örgryte - och hans första sedan den 3 november 2013. Då i allsvenskans absolut sista omgång, för Elfsborg mot Gefle.

– Det var också en hörna på första stolpen! Fast det var från andra sidan, säger han.

– Sedan hade jag ett året innan. Också mot Brage, på frispark tror jag. Men det var dags att utöka målskörden lite ...

Lans firande fullträffen med en målgest likt Tomas Brolins, ett hopp med en knuten näve. Dock ingen snurr.

– Den är inte intränad, det bara blev så! Haha!

Målet gav Örgryte en drömstart. Och Brage en mardrömsstart.

Det skulle bli ännu bättre. Och värre.

I den 17:e minuten kom 2–0. Daniel Paulson skarvade vidare Stojan Lukics utspark, Gustav Ludwigson blev helt fri. Anfallaren var iskall när han rullade in bollen vid sidan om Peter Rosendal.

Två minuter senare luftade domaren Mirza Kazic det röda kortet för första gången efter ett Benjamin Hjertstrand hade sänkt Daniel Sliper.

Firande födelsedag med att bli målskytt

I den 28:e minuten var det dags igen.

Just Daniel Sliper var syndare den gången efter att ha brakat rakt in i Peter Rosendal i samband med en inspelssituation.

Spel tio mot tio således.

Matchen avtog i tempo efter det och det hände inte speciellt mycket fram till halvtidsvilan.

I den andra halvleken fortsatte Örgryte att dominera matchen. Hemmalaget utökade också ledningen.

I den 60:e minuten skruvande Hannes Sahlin vackert in en frispark till 3–0.

Brage reducerade strax därefter, Christian Kouakou målskytt.

Det gjorde dock ingen skillnad. Istället kunde Daniel Paulson, på sin 23-årsdag, dundra in 4–1 i slutminuterna.

Det stannade där.

– Vi hade kontroll under stora delar av matchen. Vi skapade mycket och fick utdelning på det vi skapade också, säger Lans och fortsätter:

– Vi har vunnit tre av de fyra senaste nu. Det känns jäkligt gött. Vi är inne i en bra period.

I nästa omgång ställs Örgryte mot Jönköpings Södra på bortaplan.

Fakta: Så startade Örgryte

4-2-3-1: Lukic - Mohideen, Lindblad, Lans, Almström-Tähti - Lindström, Sahlin - Sliper, Montiel, Paulson - Ludwigson