Mållöst i derbyt

ANNONS
|

En fajt mot varandra – och det horisontella regn som piskade på Lindevi. Det blev ingen enkel match för varken Jitex eller Göteborg FC under gårdagens drabbning. Första halvlek bjöd inte på så värst mycket mer än ett par halvlägen för båda lagen. Kämpigast var det för gästande GFC som fick slåss i motvind. I andra halvlek la sig regnet något och tempot i GFC:s spel ökade markant. Chanser staplades på varandra, bland andra för Olivia Schough, som fick flytta ner till sin tidigare position på vänsterkanten.

– Det spelar egentligen ingen roll var jag placeras, jag trivs både på kanten och som forward, säger hon.

ANNONS

Gällande lagets upprepningar på brända chanser suckar hon och svarar:

– Vi hade ju uppenbart lite problem med den sista lilla pusselbiten, det här med att göra mål. I det läget jag får är det ju ett tillslag direkt som gäller, men det är ju lätt att säga i efterhand säger hon och fortsätter:

– Men vi skapar i alla fall. Vi får ändå vara nöjda med en poäng med tanke på att Jitex hade två stolpskott, säger hon.

Hur laget ska lösa gåtan med det hackande spelet har Torbjörn Nilsson flera funderingar på.

– Man kanske ska börja spela med ett tillslag på träning, så längtar spelarna efter att använda två när det är match och nöjer sig med det, säger han.

I Jitex gläds man över poängen och i synnerhet att de lyckades hålla nollan trots GFC:s påtryckningar.

– Jag visste att det skulle bli tufft det här, så visst är man nöjd att man kunde hålla nollan! Det var viktigt för oss, säger målvakten Minna Meriluoto nöjt och passar även på att hylla sina kollegor, anfallarna Sofia Skog och Mimmi Löfwenius.

– Vi trodde på oss själva idag och vågade gå till anfall, mycket mer än vi gjorde mot Malmö, säger hon.

ANNONS

Strategin för Jitex del var att pressa samtidigt som man flyttade upp laget, en plan som gick i lås enligt tränare Stefan Rehn. Dessutom kunde han för första gången i år ställa upp med samma lag två matcher i rad.

– Vi börjar få folket med oss i laget och vi tar steg i rätt riktning, säger han.

ANNONS