Succépremiär för Gais nye målvakt: "Jätteskönt"

ANNONS
|

Norrby 0

Gais 0

3 465 åskådare följde en genomgående jämn premiärmatch på Borås Arena under söndagskvällen. En hel del av dem stod i den välfyllda Gais-klacken, som Damir Mehic hade bakom ryggen under första halvlek.

– Det var lite nervöst. Jag hade klacken bakom mig men jag älskar sådant bara. Jag älskar publik och känner att jag växer som spelare av det, säger Mehic och tillägger:

– Att gå på fotbollsmatch är som att gå på en fest: hellre att det är mycket folk än lite. Vi uppskattar otroligt mycket att de kommer och stöttar oss.

ANNONS

På planen spelade just Mehic en huvudroll. I första halvlek avstyrde han ett friläge när han kom ner rappt på ett avslut från nära håll och i andra halvlek räddade han Gais flera gånger om.

– Det är alltid skönt att den första grejen man gör sitter så att man rullar vidare på det. Det känns jättebra att börja med att hålla nollan i alla fall.

Mehic får mycket beröm av tränaren Benjamin Westman.

– Det är ingen tillfällighet att han höll nollan i sju matcher i Allsvenskan i fjol. Hade vi haft en svajig målvakt i den här matchen så kunde Norrby mycket väl ha fått in någon av sina chanser. Han är en fantastiskt bra målvakt.

Framför allt Mehic säkerhet i luftspelet blir viktig för Gais, menar tränaren.

– Det är det vi kände när vi tog in Damir, att han kommer att äga sitt luftrum. Han gör att våra mittbackar blir tryggare också.

Westman passar också på att berömma Norrbys målvakt Mergim Krasniqi för flera viktiga räddningar på andra sidan planen.

– Man får inte glömma att deras målvakt också stod upp väldigt bra. En jämn målvaktskamp och en jämn fotbollsmatch. Summa summarum är 0–0 ganska rättvist, säger Westman.

ANNONS

Gais farligaste möjligheter framåt stod ett annat nyförvärv för. Johan Svahn debuterade också i Gais-tröjan.

– Han hade väl tre avslut på mål som var ganska farliga. Hans högerfot är viktig för oss, poängterar Gais-tränaren.

Hur sammanfattar du den här premiären?

– Jag är missnöjd med resultatet och missnöjd med en hel del av vårt spel, men bra att vi håller nollan och ändå nyper ett kryss mot ett hungrigt nykomlingslag.

Även Damir Mehic känner flera saker samtidigt efter 0–0 i Borås.

– Det är blandade känslor. Vi är glada att vi håller nollan, men vi vill vinna alla matcher så det är surt att vi inte fick ut vår fulla potential. Nu ska vi ta tre pinnar mot Dalkurd i stället.

Den matchen spelas på lördag på Gamla Ullevi.

ANNONS