Mållöst för Häcken: "Ingen rolig match"

Häcken genrepade i Trelleborg och det blev en blåsig, studsig och mållös tillställning. – Man kanske inte kan kalla det för genrep, säger Rasmus Lindgren.

ANNONS
|

Med en vecka kvar till den allsvenska premiärmatchen mot AIK på Friends Arena åkte Häcken söderut för en sista uppladdningsmatch. Superettan-laget Trelleborgs FF tog emot Häcken på ett blåsigt Vångavallen. – Det var ingen rolig match, säger Häckens lagkapten Rasmus Lindgren. – Det var en usel plan och lite vind. Men det var ändå en match där vi fick lufta en del spelare som kanske inte har spelat lika mycket och som är tillbaka från skador. På så vis var det en bra match, fortsätter Häcken-försvararen.

I första halvlek skapade Trelleborg flest chanser, men Häcken höjde kvaliteten på sitt spel ju längre matchen gick, enligt Lindgren. – Första halvlek var ingen höjdare. De pumpade in en massa bollar eftersom de hade medvind. Vi tog över mer i andra med vinden i ryggen.

ANNONS

Mittbacken hade sällskap av finske Juhani Ojala i Häckens mittlås. Nyförvärvet gjorde debut i Häcken-tröjan och spelade 45 minuter. – Han gjorde det bra. Vi spelade en halvlek tillsammans och det kändes helt okej, säger Lindgren.

Vad kan ni ta med er från det här genrepet? – Man kanske inte kan kalla det för genrep, de riktiga genrepsmatcherna var cupspelet. Detta var en match där vi fick känna på vanligt gräs, även om det var uselt, och där vi fick lufta en del spelare som behövde 90 minuter.

Paulinho spelade 74. – Han hade som alltid mycket energi, han såg pigg ut, säger Lindgren.

ANNONS