Mållöst blågult VM-test mot Danmark

Sveriges VM-test mot Danmark slutade mållöst. Nu blir genrepet mot Peru i Göteborg extra viktigt för förbundskaptenen Janne Andersson.

ANNONS
|

— Typisk träningsmatch. Kanske inte den bästa matchen av oss framåt, men vi fick en del viktiga svar, summerade Emil Forsberg för TV 4 direkt efter matchen.

Förbundskaptenen Janne Andersson summerade den mållösa tillställningen så här för TV4:

— Jag tycker att vi började första halvlek lite passivt, men kom in i matchen allt eftersom. Totalt sett tycker jag att resultatet är rättvist, säger förbundskaptenen och fortsätter:

— Försvarsmässigt tycker jag att vi gör det bra, men framåt finns mer att önska, säger Andersson.

Han tycker att Jimmy Durmaz gjorde en bra match, liksom Pontus Jansson och Robin Olsen, den senare betecknade han som stabil.

ANNONS

— Det var många som gjorde en okej match - men få som gjorde det riktigt bra, säger Janne Andersson om sina spelares insats.

LÄS MER:Så bra var de svenska spelarna i krysset mot Danmark

Det var i det närmaste fullsatt på Friends arena i Solna (41 548) när Sverige och Danmark möttes för 108:e (!) gången genom tiderna.

Förvisso en träningskamp - men nog så viktig för de båda förbundskaptenerna, Sveriges Janne Andersson och Danmarks Åge Hareide.

Minsta lilla frågetecken som kunde rätas ut med två veckor kvar till VM-premiären var välkommet.

Danmark började bäst

Kampen inleddes trevande, tempot var inte överdrivet vasst och ingen av nationerna ville riktigt ta initiativet.

Dock var Danmark hetast inledningsvis - men efter drygt 20 minuter tog Sverige för sig allt mer och hade det lilla spel som bjöds. Inte inte minst var blågult kreativt på kanterna där Martin Olsson och Jimmy Durmaz var påhittiga, dock saknades de riktigt giftiga avsluten.

Inför den andra halvleken valde Janne Andersson att göra två byten.

Förre IFK-spelaren Gustav Svensson kom in istället för Albin Ekdal medan lagkaptenen Andreas Granqvist gav plats för Pontus Jansson.

LÄS MER:"Jo, vi ska till VM – men inte med det här, väl?"

Vågade utmana

Början av den andra halvleken var en spegling av början på den första - det var Danmark som tog för sig mest, som vågade utmana och hade en del chanser där Sveriges målvakt Robin Olsen fick bekänna färg.

ANNONS

Sverige kom dock tillbaka, mycket via kanterna men också genom tyngd på mitten.

Ytterligare byten gjordes - Ola Toivonen gick ut och Isaac Kiese Thelin ut medan Marcus Berg fick ge plats för Marcus Rohdén, detta efter cirka 65 minuter. Knappt tio minuter senare blev det backbyte, Emil Krafth ut och Mikael Lustig kom in.

Med drygt tio minuter kvar hade danskarna en bra möjlighet efter röra i det svenska försvaret, dock utan att kunna förvalta möjligen.

LÄS MER:"Matchen var ett sömnpiller kanske"

Även Sverige hade en bra chans på slutet - men Kiese Thelin lyckades inte slutföra den fina möjligheten som förarbetades av Emil Forsberg.

Efter drabbningen sa Danmarks norske förbundskapten Åge Hareide:

— Sverige är stabilt och svårt att bryta ned. På Friends är Sverige starkt. Så var det i dag också, summerade Hareide.

Genrep i Göteborg

Under söndagen har spelarna ledigt och möjlighet att träffa sina anhöriga. Under kommande vecka blir herrlandslaget kvar i Stockholmsområdet och tränar.

LÄS MER:Andersson delvis nöjd efter krysset

I slutet av veckan tar sig truppen västerut för en sista träningslandskamp innan det är dags att bege sig till Ryssland och VM.

Genrepet spelas på lördag den 9 juni mot Peru på Ullevi Göteborg. Första matchen i VM är sedan den18 juni då Sveriges ställs mot Sydkorea.

ANNONS

Men redan på torsdag blir det landskamp i Göteborg - då är det Sveriges damer som spelar VM-kval mot Kroatien på Gamla Ullevi.

Så startade Sverige:

Robin Olsen – Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson – Jimmy Durmaz, Oscar Hiljemark, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Ola Toivonen, Marcus Berg

ANNONS