Målfest för GFC – krossade Rössö

Sent inplanerad träningsmatch – då fick Marcus Lantz se GFC bjuda division 1-laget Rössö på en offensiv lektion.
– Vi har jobbat mycket på att hitta relationer i vårt offensiva spel, säger tränaren Lantz.

|

På ett iskyligt Valhalla värmde GFC publiken med fina anfallskombinationer och mängder av mål. 7-0 mot Rössö från Uddevalla var ännu ett välkommet besked om att laget verkar vara på rätt väg inför säsongen.

– Vi tränar mycket på vår hårda press och direkt återerövring och det får vi en hel del av i dag, framförallt i första halvlek, säger Marcus Lantz.

Under första halvlek fick han se två mål av nyförvärvet Olivia Schough – som verkar ha hittat rätt direkt i sin nya klubb. Även det defensiva mittfältsankaret Filippa Curmark hittade nätmaskorna innan första akten var slut.

Efterlängtad comeback

Till andra halvlek gjorde målvakten Jennifer Falk välkommen comeback. Efter nio månaders frånvaro på grund av den hjärnskakning hon ådrog sig på träning i maj förra året var hon tillbaka i spel igen.

Glädjande var även inhoppande Annahita Zamanians insats. Mycket hände kring den bollskickliga mittfältaren sedan hon hoppade in efter en timmes spel. På en halvtimme hann hon med följande: Att fällas innanför straffområdeslinjen, att sätta dit efterföljande straff säkert, att vända bort sin bevakning och lyfta in sitt andra mål snyggt från distans, att bli varnad för den här försäsongens sämsta filmning.

Förutom Zamanians händelsrika halvtimme gjorde även Elin Rubensson och Rebecka Blomqvist mål i den andra halvleken.

– Vi ville ha en match här mellan cupmatcherna. Det är nyttigt för oss att få lite matcher eftersom det är så mycket nytt. Jag tycker vi får ut många bra saker, bland annat att vi håller nollan för tredje matchen i rad, säger Marcus Lantz.