Mästare i Champions League 2005 – så gick det sedan för spelarna i Liverpool

|

Tolv år har passerat sedan Liverpools "mirakelvändning" mot Milan. Det italienska storlaget ledde med 3–0 i paus, efter ett mål av Paolo Maldini och två fullträffar av Hernán Cresbo. Med lite bättre skärpa hade Serie A-gänget skickat in ett par bollar till bakom Liverpools polske målvaktJerzy Dudek.

I halvtid talade mycket lite, eller snarare inget, för att Liverpool skulle kunna vända. Men den managernRafael Benítez hade inte gett upp hoppet. Spanjoren agerade. Högerbacken Steve Finnan byttes ut och in kom den defensive mittfältaren Dietmar Hamann. Tyskens intåg förändrade matchbilden totalt.

Tre snabba mål

Hamann neutraliserade Milans stjärna Kaká och den italienska offensiven körde fast. Steven Gerrard, Xabi Alonso och Vladimir Smicer gjorde varsitt mål – inom loppet av sex minuter – och Liverpool var i kapp.

Efter 90 minuter plus förlängning stod det fortfarande 3–3. Finalen fick avgöras på straffar. , där tre av fem Milanspelare misslyckades med att överlista Dudek. Hamann, Djibril Cissé och Smicer – alla tre inhoppare – nätade från elvameterspunkten för Liverpool. Och fullbordade tidernas häftigaste finalvändning.

Blev politiker

Men vad hände sedan med spelarna som för alltid kommer att vara hjältar för Liverpools supportrar? En av anfallarna lämnade islam och blev katolik,en mittfältare har engagerat sig politiskt i en specifik fråga.

Vem som gjorde vad? Kolla in bildspelet högst upp i artikeln.