Carl Wede
Carl Wede Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Lämnade Gais – på väg till Öis

Grönsvart 2018 – rödblå 2019? Enligt uppgifter till GP är Carl Wede, 28, nära en flytt till Örgryte.

ANNONS
|

Den 29 november meddelade Gais att kantspringaren Carl Wede, med ett utgående kontrakt, skulle lämna klubben under vintern.

– Vi hade velat behålla "Calle" i Gais men vi lyckades tyvärr inte komma överens om ett nytt kontrakt. Som det ser ut just nu så kommer vi att ha en något mindre budget för spelartruppen under 2019 än i år och då är det svårt att konkurrera ekonomiskt med klubbar som har lite större resurser, sa Bosko Orovic tränare och sportchef till klubbens hemsida.

LÄS MER:Ytterspringaren lämnar Gais

Två och en halv vecka senare ser Wede ut att ha hittat sin nästa klubbadress. Enligt uppgifter till GP är 28-åringen på väg till rivalen Örgryte.

ANNONS

– Det har jag inga kommentarer till, säger Öis klubbchef Niklas Allbäck.

Kan du säga något generellt om er återstående spelarrekrytering?

– Inte mer än det vi har sagt tidigare, att vi ska försöka ha klart i stort sett hela bygget när vi kör i gång den 5 januari.

LÄS MER:Robin Glavak är van att vara yngst

Örgryte har sedan tidigare förstärkt med Freddie Brorsson (Trelleborg), Fredrik Johansson Zanjanchi (Hisingsbacka), Oliver Stanisic (Varberg), Alexander Bernhardsson (Sävedalen) och Victor Sköld (Örebro).

Wede, som gjorde 18 matcher och sju poäng för Gais under 2018, skulle alltså bli nyförvärv nummer sex om han ansluter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS