Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Lustig ber om ursäkt efter utbrottet – skrek könsord

Mikael Lustig, 30, skrek könsord rätt ut i TV-sändningen inför playoffmötet mellan Italien och Sverige. Nu ber den svenske landslagsstjärnan om ursäkt. ”Det var inte okej, det är inte okej”, skriver han på Instagram.

Det buades rejält från de italienska fansen när den svenska nationalsången spelades inför returmötet mellan Italien och Sverige. Det fick Mikael Lustig att bli rejält förbannad. Hans utbrott snappades upp av TV-kamerorna och fick snabbt stor spridning.

”Jävla fittor är de”, var orden som Lustig skrek.

LÄS ÄVEN: Här brister det för Lustig – skriker könsord rätt mot italienarna

Efter att händelsen uppmärksammats så har Mikael Lustigs ord kritiserats på många håll. En som kritiserat honom är hans fru, Josefin som berättar att hon har tagit upp ordvalet med honom.

"Vissa kanske har sett i media att Micke använde ett könsord efter nationalsången innan gårdagens match. Var Mickes ordval något jag stöttar? Nej. Är det ett ord han eller någon annan i vår familj vanligtvis använder? Absolut INTE. Jag har självklart pratat om detta med min man. Han säger själv att det var ett otroligt dumt ordval. Men i stundens hetta så händer det att man säger saker utan att tänka efter. Det har vi nog alla vart med om", skrev hon på sin blogg. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under torsdagen gick Mikael Lustig själv ut och bad om ursäkt för sitt utbrott och ordval.

"Tyvärr hände en grej innan avspark som jag vill kommentera. Italienska publiken buade under den svenska nationalsången och under den enorma pressen så tappade jag fattningen. Jag blev arg och skrek rakt ut i frustration mot publiken. Jag valde ett ord jag i efterhand ångrar enormt mycket. Det var inte okej, det är inte okej och jag ber om ursäkt. Jag har mått väldigt dåligt över detta de senaste dagarna. Nu hoppas jag att vi kan dra lärdom av detta och hjälpas åt att få bort dessa dåliga ord med hjälp av mitt dåliga exempel. Kärlek", skriver Lustig. 

 

Måndagskvällen var en av de största kvällarna jag upplevt i min karriär. Att slå ut Italien på sin hemmaplan är fortfarande som en dröm och att få göra det tillsammans med detta gäng är något som inte går att beskriva. Tyvärr hände en grej innan avspark som jag vill kommentera. Italienska publiken buade under den svenska nationalsången och under den enorma pressen så tappade jag fattningen. Jag blev arg och skrek rakt ut i frustration mot publiken. Jag valde ett ord jag i efterhand ångrar enormt mycket. Det var inte okej, det är inte okej och jag ber om ursäkt. Jag har mått väldigt dåligt över detta de senaste dagarna. Nu hoppas jag att vi kan dra lärdom av detta och hjälpas åt att få bort dessa dåliga ord med hjälp av mitt dåliga exempel. Kärlek ❤️🇸🇪🙏

Ett inlägg delat av mikaellustig (@mikaellustig)

Mest läst