Lukaku syndabock under Uniteds förlust mot City

En missad kvitteringschans och en dålig rensning – två händelser där Uniteds Romelu Lukakus misstag avgjorde Manchesterderbyt. En match där gästande City vann på uddamålet.

|

Manchester Uniteds Romelu Lukaku, som köptes från Everton inför säsongen, fick ett jobbigt och tungt första derby.

Och det var inte bara för att belgarens lag förlorade med 1–2 mot City, och därmed tappade ytterligare mark i tabellen till serieledaren och rivalen.

24-åringen hade även ett huvud och en fot med i Uniteds båda baklängesmål.

0–1 i 43:e minuten:

Lukaku, i duell med Nicolas Otamendi, fick huvudet på Kevin De Bruynes hörna – och nickade oturligt fram David Silva till ledningsmålet.

1–2 i 54:e minuten:

Lukaku tänkte skicka bort David Silvas frispark men träffade Chris Smalling i ryggslutet. Bollen hamnade framför Otamendi, som drog till på volley och fick in 2–1 bakom målvakten David de Gea.

Fick chans till revansch

Manchester United lyckades reparera den första skadan. Bara fyra minuter efter Silvas 1–0 slarvade Otamendi och Fabian Delph i defensiven och Marcus Rashford skickade in 1–1-målet.

Någon ytterligare kvittering mäktade inte hemmalaget med. Chansen till yttreligare en kvittering och revansch för Lukaku skulle komma när belgaren, precis framför mål, fick använda sin annars så fruktade vänsterfot. Skottet for dock rakt på Citymålvakten Ederson Moraes som dessutom räddade returen från Morata.

Derbyt slutade med United-förlust och det innebär att man är elva poäng efter tabellettan City.

Svenskduon Victor Nilsson Lindelöf och Zlatan Ibrahimovic inledde på bänken, men byttes in i 46:e respektive i 76:e minuten.