Linda Wessberg hugger på fin skalp

Linda Wessberg, Hills GK, jagar segern i Tegelberga Open utanför Trelleborg, årets första tävling på den svenska proffstouren Swedish Golf Tour.

ANNONS
|

Wessberg, som blir 38 om en månad, ligger trea inför söndagens finalrunda. Hon är totalt ett över par, tre slag efter ledande Filippa Möörk, Karlstad och Isabella Ramsay, S:t Arild.

Under vintern har Linda Wessberg gjort förändringar i sin sving och sätt att träna fys. Bland annat har hon kortat ner svingen.

– Jag har försökt göra det i 22 år för att bli mer kompakt. Det är svårt men när jag väl tajmar det så blir det bra. Så det är lite tungt just nu. Jag behöver tävla, testa det på banan. Men jag har väldigt mycket svingtankar. Det har jag aldrig spelat med förut och jag tycker det är sjukt jobbigt, säger hon.

ANNONS

Tre slag är ingen omöjlighet att ta in i golf.

– Man får lägga i en växel till. Det gäller att få i lite puttar, säger Linda Wessberg som gillar att spela på Tegelbergas kuperade bana.

– Jag hade absolut inga förväntningar när jag åkte hit. Banan är jättefin. Det är inte många banor som jag spelat i Sverige som hade så här bra greener på hela förra året. De har gjort ett hästjobb.

ANNONS