Häcken kan ställas mot Forsbergs RB Leipzig

Liepaja från Lettland. Det är vad som väntar Häcken i stundande Europa League-kval. Vid vidare avancemang ställs laget mot Emil Forsbergs RB Leipzig.

ANNONS
|

Häcken ska ut och testa vingarna mot internationellt motstånd.

Ett Europa League-kval står för dörren, det ser ut att kunna bli en häftig resa.

Efter onsdagens lottning står det klart att Liepaja från Lettland väntar i den första kvalomgången. Matcherna spelas 12 och 19 juli. Häcken inleder borta.

Mittfältaren Erik Friberg fastslår att laget är "fulla av tillförsikt" inför dubbelmötet. Tränaren Andreas Alm konstaterar:

– Att vi är favoriter. Man får gå på seedningspoäng.

Har du någon bild av vad Leipaja är för typ av lag?

– Nej, inte än. De spelar i morgon (torsdag) och den 30:e så vi kan till och med åka och titta om vi vill. Det är inte omöjligt att vi gör det.

ANNONS

Liepaja grundades så sent som i mars 2014. Laget ligger fyra i den inhemska ligan efter elva spelade omgångar. Fjolårssäsongen var framgångsrik med både cupguld och en andraplats i ligan.

Klubbens ordförande är ingen mindre än Maris Verpakovskis. Han tillhör Lettlands främsta spelare genom tiderna och hans 29 mål för landslaget är fortfarande den högsta noteringen. Det var också Maris Verpakovskis som närmast på egen hand sköt Lettland till EM 2004.

"Kul och spännande"

Några timmar efter att Häcken och Liepaja hade parats ihop lottades kvalomgång 2. Efter den lottningen står det klart att Häcken, om de slår ut Liepaja, kommer att ställas mot RB Leipzig. Den tyska storklubben, ligasexa i fjol, som har landslagsspelaren Emil Forsberg i spelartruppen.

– Först och främst ska vi ju möta det lettiska laget, men det ska bli kul och spännande att få mäta sig med andra lag runt om Europa, säger Alexander Faltsetas.

Daleho Irandust:

– Jag tycker att det är jättekul! För att bli bättre måste man möta bättre motstånd.

Det eventuella dubbelmötet spelas mellan den 24:e juli och 2:a augusti. Häcken inleder borta även där.

– Svårt såklart, men vi har två matcher att spela innan vi är där, säger Johan Hammar som dock ser den där häftiga resan i horisonten.

ANNONS

– Ja, det kan bli en riktigt rolig omgång om vi tar oss vidare!

Andreas Alm igen:

– Det bästa för både oss och Liepaja hade varit om vi hade lottats mot Molde, det var drömlottningen. Sedan måste man möta ett riktigt bra lag i Q2 eller Q3, så på ett sätt är det lika bra att göra det direkt.

Har ni någon chans att slå ut dem?

– Det har man alltid.

ANNONS