Lennartsson: Jag litar på de spelare vi har

ANNONS
|

Det blev det befarade beskedet efter gårdagens magnetröntgen för IFK Göteborgs mittback Thomas Rogne. Korsbandsskada i vänster knä. Operataion om två-tre veckor (en sidoledbandsskad i knät måste läka först).

Därmed har norrmannen spelat färdigt för säsongen. Rogne får räkna med att vara borta från fotbollen i åtta–nio månader månader. Alltså fram till och med april nästa år.

– Framför allt är det otroligt synd om Thomas. Han har spelat fantastisk fotboll, kommit igång ordenligt. Nu ska vi se till att hjälpa honom både medicinskt och mentalt så att han kan komma tillbaka nästa sommar i samma slag, säger Jörgen Lennartsson.

ANNONS

Thomas Rogne tvingades lämna planen i andra halvleken i söndagens match efter en duell med Gefles Dioh Williams. Norrmannen vred vänster knä, blev liggande i smärtor och rullades så småningom ut på bår.

– Det är klart att han inte är glad nu. Han har ju varit med om en korsbandsskada tidgare, i andra knät, och han kände väl direkt att detta var något liknande.

Skadan innebär att det tunnats ut rejält när det gäller mittbackar i Blåvitt. .

Rogne borta, lagkaptenen Mattias Bjärmsyr (baksida lår) borta och Tom Pettersson, som värvades som mittback, avstängd en match efter sitt röda kort (frilägesutvisning) mot Gefle.

Hjalmar Jonsson har vikarierat för Mattias Bjärsmyr. Skulle lagkaptenen bli borta ytterligare matcher ser Jörgen Lennartsson Gustav Svensson som det första alternativet att flytta nmer bredvid Jonsson.

–Man kan säga så här, frågan är om Hjalmar Jonsson någonsin varit bättre än just nu. Vi har inte förlorat någon match sedan han klev in. Sedan är Bjärs på gång tillbaka så klart. När vet vi inte just nu, säger Jörgen Lennartsson.

Allsvenskan har, lämpligt nog, landslagsuppehåll nu. Nästa match för Blåvitt är mot Helsingborg den 13 september. Det ger Mattias Bjärsmyr lite extra tid att hinna bli spelklar. Kanske kan han vara tillbaka mot HIF.

ANNONS

– Uppehållet kom lämpligt kan man lugnt säga. Det ger oss 14 dagar att jobba på om det skulle vara så att vi måste spela med Gustav Svensson som mittback. Då får vi två veckor att träna på det, säger Jörgen Lennartsson.

Att "snabbköpa" in någon kontraktslös mittback är Jörgen Lennartsson tveksam till. Transfersfönstret är ju stängt så det är bara spelare som står utan kontrakt som kan komma ifråga om man vill ha in någon utifrån.

– Det är ingen enkel sak att ta hit någon. Det är ganak komplicerat när det gäller kontraktslösa spelare. Jag litar på Hjalmar, litar på Bjärsmyr, litar på Tom och dessutom har vi Gustav som kan spela mittback. När Bjärsmyr blev skadad mot Malmö var det många som målade stora mörka moln på himlen. Efter det har vi vunnit fyra matcher och inte släppt in ett enda mål.

På måndagskvällen mötte Blåvitts U21-lag Helsingborg (seger 3–0). Tom Pettersson spelade mittback.

ANNONS