Lennartsson får sparken efter fiaskosäsongen

Förlusten mot Örebro senast blev droppen för Blåvitt. Klubben sparkar nu tränaren Jörgen Lennartsson med omedelbar verkan. – Det är jättetråkigt, det kan jag säga. Att det är för jäkligt, säger klubbens ordförande Frank Andersson.

ANNONS
|

Under måndagens styrelsemöte diskuterades Jörgen Lennartssons framtid och klubben kom fram till att sparka honom. En dag senare, vid lunchtid på tisdagen bekräftade IFK Göteborg att klubben sparkar Jörgen Lennartsson och assisterande tränaren Magnus Edlund. – Det är jättetråkigt. Det kan jag säga. Att det är för jäkligt, säger Frank Andersson.

Hur kom ni fram till det här? – Det har varit en diskussion om förlängning eller inte med Jörgen. Den har aktualiserats mer och mer. Sedan hade vi ett möte i måndags kväll. Då togs frågan upp. Då diskuterades det. Då tog vi det här beslutet.

Var ni eniga? – Ja.

Du har tidigare tydligt tagit ställning för en förlängning med Jörgen som tränare. Nu blir det tvärtom? – Det blir alltid en diskussion i styrelse. Det är ett givande och tagande. Nu blev det så här.

ANNONS

Vem blir assisterande till Alf Westerberg? – Det är inte klart ännu. Vi håller på och jobbar med det.

Är Alf en permanent eller tillfällig lösning? – Nu har vi pratat med Alf, han är beredd att ta över. Nu tar vi hösten först, sedan får vi se.

Enligt uppgift till GP tackade Jörgen Lennartsson nej till uppdraget som förbundskapten i mars 2016 med löfte om en förlängning med IFK. Nu blir det inte så. Vad tänker du om det? – Jag har inga kommenterar till det.

Vad händer med hans avtal? – Jörgens avtal löper på. Vi fullföljer det avtal som vi har.

Sportchefen Mats Gren var också med på styrelsemötet i måndags kväll. Även hans roll har varit omdiskuterad. Men han blir kvar enligt Frank Andersson och några fler organisationsändringar är inte på gång. Enligt uppgifter till GP har Mats Gren varit tydlig internt att han inte ville förlänga med Jörgen Lennartsson. – Det var ett beslut som togs under måndagskvällen, det är kopplat till resultaten fullt ut, säger Gren till GP. Du har inte velat förlänga med Jörgen? – Vi har hela tiden sagt att vi kör på, det har inte varit någon diskussion innan det här kom upp. Vi har sagt att vi kör på och sen har vi pratat om vi ska förlänga eller inte, det är så det har varit.

ANNONS

Magnus Edlund fick beskedet av Frank Andersson på förmiddagen. – Jag har tacksam för den tid jag har varit i IFK. Jag är stolt över det. Jag har lojalt kämpat på och önskar alla ledare och spelare lycka till.

Var du förvånad? – Ja, absolut. Särskilt eftersom det inte fanns några indikationer på det. Jag har inte varit med om det tidigare.

ANNONS