Leksell om utvisningen: "Det känns lite hårt"

Alexander Leksell var på andra sidan av den omdiskuterade utvisningen som drabbade Örgrytes William Atashkadeh. – Jag kommer in före honom och tar bollen, men sen ... ja, det känns lite hårt får jag ändå säga, säger han.

ANNONS
|

Det var Gais mittback Alexander som kom in och bröt när William Atashkadeh fick skottläget. Atashkadehs fot träffade Leksells vad – och frisparken var solklar. Men det röda kortet var ingen beredd på.

– Jag kommer in före honom och tar bollen, men sen ... ja, det känns lite hårt får jag ändå säga. Jag hade ju ont och låg kvar lite, sedan tittade jag upp och såg ett rött kort, då tänkte jag ”oj”. Jag trodde faktiskt inte det, jag tror inte att han ser mig utan bara vill avsluta. Men som sagt, domaren dömer och jag ska inte säga någonting. Det blev som det blev, säger Leksell.

ANNONS

Att Gais trots numerärt överläge inte lyckades vinna matchen, eller ens dominera den, bekymrade tränare Westman extra mycket. Och även Leksell var besviken på resultatet.

– Ja, vad ska man säga. Det är derby och man vill alltid vinna. Det är tufft med ett kryss med tanke på att vi är en man mer i 60 minuter. Så det är klart, man är besviken att vi inte fick in ett mål. Men man får se det positivt, vi håller nollan och gör det hyfsat stabil bakåt, det är bara synd att vi inte får in trepoängaren.

Varför inte Gais lyckades skapa mer press hade han svårt att förklara direkt efter slutsignalen.

– Ja, det är svårt att säga. Vi få kolla imorgon så får vi titta på klipp vad vi gör och behöver förbättra. 0-0 med en man mer i 60 minuter, vi ska ju lyckas vinna det. Så vi får se vad vi kan göra bättre om det händer någon mer gång, säger Leksell.

ANNONS