Lassiter längtar efter debuten i Gais

ANNONS
|

Att ett av Gais stora problem i år varit målskyttet behöver ingen gå längre än till tabellen för att konstatera. Grönsvart har gjort 16 mål på 18 matcher. Bara två färre än dagens motståndare Husqvarna som ligger ovanför det nedflyttningsstreck Gais vill över – men tio färre än Landskrona, som är det andra laget på kvalplats.

En seger i dag kan innebära att Gais tar sig förbi båda lagen, men då krävs det mål framåt. Det förtydligades i anfallsövningen på gårdagens träning. Tränare Peo Ljungs stämma ljöd taktfast – med valfri spelare som kör – ”Gör mål!”, ”Finish it!” under inläggsövningen.

ANNONS

Medan de flesta av anfallarna spred bollarna över det hundratal Gais-supportrar, som tagit sig till Gaisgården för att ge laget sitt stöd inför dagens viktiga match, visade det senaste nyförvärvet teknik och kyla i avslutningsläget. Ariel Lassiter, med dubbla medborgarskap i USA och Costa Rica, är äntligen spelklar för Gais och 19-åringen längtar efter att göra debut i Superettan i kväll.

– Det har varit tufft att vänta, men nu är alla papper klara och jag ser verkligen fram mot att spela. Det känns extra kul att göra debut på hemmaplan inför klubbens fans, säger Lassiter.

Den graciösa anfallaren har imponerat med sin fart och är precis det tränare Peo Ljung velat få in i Gais anfallsspel sedan han kom till klubben. Därför ger han Ariel Lassiter förtroende från start direkt.

– Han är en spännande spelare som tillför speed och kvalitet i några moment av vårt spel, framför allt i anfallsspelet. En intressant spelare som är ambitiös och har ett driv i sitt idrottande – sådana älskar vi alla alltid att jobba med, säger Peo Ljung.

Ariel Lassiter tar plats på kanten och flyttar upp Petrit Zhubi på topp bredvid Gabriel Altemark Vanneryr.

– Jag gillar honom (Zhubi) bättre på topp. Han är ju väldigt offensivt balanserad i sitt sätt att spela och i sitt sätt att tänka, säger Gais-tränaren.

ANNONS

Samtidigt som Lassiter spetsar till konkurrensen i anfallet är Joel Johansson på väg tillbaka efter sin hjärnskakning. Joel undersöks av läkare Mats Börjesson före dagens match och klarar han kontrollen så kan han gå på med fotbollsträning till veckan. Och på måndag tar Kenneth Gustafsson bort gipset.

Ändå stänger sportchef Jonas Lundén inte helt dörren för fler nyförvärv innan transferfönstret stänger på måndag. Den andre amerikanen som provtränat, Charlie Campbell, har lämnat klubben men det finns utrymme ekonomiskt för att värva.

– Med extern sponsring. Men det ska vara något speciellt som vi känner är helrätt i så fall.

Tommi Vaiho – Emil Eliasson, Björn Andersson, Sandeep Mankoo, Mirza Mujcic – Hampus Andersson, Andreas Drugge, Adam Eriksson, Ariel Lassiter – Gabriel Altemark Vanneryr, Petrit Zhubi.

ANNONS