Lasse Granqvist riktar skarp kritik mot svensk fotboll

Det svenska herrlandslaget har ett misslyckat år bakom sig. Nu får man skarp kritik – från tv-profilen Lasse Granqvist.
– Det saknas ledning, säger han i podcasten Sporthuset.

ANNONS
|

Låt oss sammanfatta året för herrarnas fotbollslandslag:

Åtta matcher – två vinster. Ett missat VM och ett ras rakt ned i Nations Leagues C-division.

Det andas inte direkt optimism.

Trots det uppenbara misslyckandet svarade Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för Svenska Fotbollförbundet, svävande när han ombads summera året, i Viaplay:

– Jag är generalsekreterare. Jag är mer generell i sammanhanget. Jag har naturligtvis pratat med Janne. Sedan har vi ett antal experter och det är deras uppgift att utvärdera och titta på det här. Det gör teamet runt omkring Janne när man tittar på det fotbollsmässiga ihop med naturligtvis spelare, sa han.

ANNONS

”Signalerar flum”

Svaret får Lasse Granqvist, kommentator och studioankare för TV4, att reagera.

– Svaret för mig signalerar flum. Är det något jag inte vill ha av en ledning är det flum. Jag vill ha kravställning. Jag vill ha uppföljning, säger han i podcasten Sporthuset.

Han fortsätter:

– Ledarskapet i svensk fotboll är obefintligt, enligt min mening. Det som finns är för dåligt. Det finns inte de grundläggande förutsättningarna för en tydlig och klar ledning, ett tydlig och klart chefskap i svensk fotboll.

Medan Sjöstrand får en ordentlig slev kritik väljer Granqvist att hylla Karl-Erik Nilsson, SvFF:s ordförande.

– Det är generalsekreterare Håkan Sjöstrand som driver, om jag får kalla det för, inrikespolitiken i svensk fotboll som kört i diket. Det är kravlöst, det saknas uppföljning, det saknas ledning, säger han.

Det VM som Sverige missar drar igång i november.

LÄS MER:Perfekt läge att byta förbundskapten – de här kan ta över

LÄS MER:Missar och fiaskon – Sveriges svarta landslagsår

LÄS MER:Andersson: "Nog den som är mest besviken"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS