Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Britain+Soccer+Champions+League
Feyenoord's Sam Larsson, right, is challenged by Manchester City's Yaya Toure and Kevin De Bruyne, right, during the Champions League group F soccer match between Manchester City and Feyenoord, at the Etihad Stadium in Manchester, England, Tuesday, Nov. 21, 2017. (AP Photo/Dave Thompson) Bild: Dave Thompson

Larsson drömmer om en VM-plats

Sam Larsson, 24, har börjat prestera i Feyenoord efter en tung inledning. Nu drömmer han om en plats i VM-truppen.

– Jag tror att förbundskaptenen vill ha med mig, säger han till Voetbal International.

Den tekniske liraren hade flera fina säsonger i holländska Heerenveen och jagades av en rad klubbar i somras. Klubbar som Fiorentina, Celta Vigo och Krasnodar nämndes alla vara intresserade av Sam Larsson.

Men klubben som vann dragkampen om hans underskrift blev holländska Feyenoord. Efter en ganska tung säsongsinledning har Sam Larsson fått upp farten och etablerat sig i sin nya klubb.

– Jag var redan en av de bästa framspelarna i Heerenveen så då borde jag kunna få ännu bättre statistik här i Feyenoord eftersom jag oftare är mycket närmare målet. Tidigare gjorde jag också bara vackra mål men bli inte förvånad om jag jublar högre om jag gör ett fult mål nu. Du kommer inte vinna med bara vackra mål så jag vill bli en ful spelare också. Det kanske låter konstigt men så är det, säger han till Voetbal International.

LÄS ÄVEN: 11 år sedan senaste VM-slutspelet – det här gör spelarna idag

Även om han har tappat sin plats i landslaget efter flytten till Feyenoord så drömmer Sam Larsson om att Janne Andersson ska ta med honom till Ryssland i sommar.

– Jag tror att förbundskaptenen vill ha med mig, annars hade han inte följt mig på det sätt han gjorde i Heerenveen. 2018 blir det viktigaste året i mitt liv, säger han

Sam Larsson passar även på att hylla den svenske förbundskaptenen i intervjun.

– Vi försvarar oss på ett helt annat sätt än ni gör (i Nederländerna). Vi arbetar i block och är bättre organiserade, det är därför Sverige och inte Nederländerna tog sig till VM. Det är så du slår Italien. Vi har inte bättre spelare men vi har en tränare som har fått ihop en grupp på ett imponerande sätt och förmedlat sin strategi på ett tydligt sätt sedan dag ett. Allt börjar med försvaret men alla vet också precis vad de ska göra med bollen och genomför den strategin utan någon tvekan. Det är så det borde fungera för det är så du får resultat.

Mest läst