Lantz om usla bortasviten: "Hör ju själv hur det låter..."

En seger, fyra inspelade poäng och 4-18 i målskillnad på sex bortamatcher är Öis facit så här långt i årets superetta. Efter Norrby-matchen ställer tränare Marcus Lantz sig kritisk till insatserna på resande fot. – Du hör ju själv hur illa det låter, säger han.

ANNONS
|

Hemma på Gamla Ullevi är Öis ett av seriens absolut bästa lag med fem vinster, två oavgjorda och noll förluster efter sju matcher på hybridgräset. På bortaplan är statistiken däremot inte i närheten av lika smickrande. På sex bortamatcher har Sällskapet, efter debaclet mot Norrby,nu 4-18 i målskillnad och bara fyra inspelade poäng på sex matcher.

– Du hör ju själv hur illa det är, säger Marcus Lantz och fortsätter:

–Vi jobbar likadant med allt i veckorna inför match vare sig det är hemma eller borta. Jag vet inte om det är att vi blir mer passiva eller vad det är. Men varför skulle vi bli det?Vi möter en nykomling som förvisso har gjort det bra, men med tanke på att vi kommer hit med tre raka vinster och tre hållna nollor så borde vi ha massvis med självförtroende och bara kunna köra på även om vi hamnar i underläge. Men så är det ju inte, det är helt tydligt.

ANNONS

Mot Trelleborg på Vångavallen åkte Öis på årets största förlust med 0-6, men nederlaget mot Norrby är resultatmässigt inte många mål sämre. Johan Elmander har inte heller han någon bra förklaring till hur lagets uppträdande kan skilja sig så mycket mellan hemma och borta.

– Det är total katastrof. Jag vet inte varför och hur det kan skilja så mycket. Hade vi bara vetat det hade vi gjort någonting åt det. Det är något vi verkligen måste göra bättre. Om vi ska vara där uppe måste man få med sig lite poäng på bortaplan. Ligan är så jämn, så man måste vara helt fokuserad hela tiden.

Har du varit med om en så svängig säsong någon gång, där det har varit så höga toppar och så djupa dalar?

– Nej, antingen har vi hållit oss där uppe, eller där nere med de lagen jag har varit i.

– Visst man kan snacka om de här röda korten i början av säsongen, men det är inte allt, att manåker på så stora förluster då och då har jag inte varit med om.

ANNONS