Landslagsspelarna beredda att rädda Durmaz-manifestationen

Manifestationen som hölls för att stödja Jimmy Durmaz under fredagen var nära på att ställas in då det blev för dyrt. Då var landslagsspelarna beredda att rycka in och betala 120 000 kronor. Men under fredagen meddelade Stockholms stad att de inte tänker ta ut någon avgift för manifestationen.

ANNONS
|

Jimmy Durmaz Instagram-konto fylldes av hatiska kommentarer och dödshot efter förlusten mot Tyskland. Anledningen var att han orsakat frisparken som Toni Kroos kunde sätta det avgörande målet via.

Något som ledde till att mittfältaren, uppbackad av resten av landslaget, höll ett tal inför träningen dagen efter.

LÄS MER:Jimmy Durmaz tal efter hoten och hatet

LÄS MER:SvFF polisanmäler hoten mot Durmaz

Flyttades från Sergels torg

Hatet väckte även en motreaktion hos svenska supportrar hemma och under fredagen var det planerat att hållas en manifestation på Sergels torg för att stödja Durmaz.

Dock fick inte de 10 000 personer som skrivit på Facebook att de skulle delta vara på "Plattan" då det sker en ombyggnation där och därmed uppfylls inte säkerhetskraven.

ANNONS

LÄS MER:"Vi har viktigare saker än VM att prata om nu"

Landslaget betalar

Tanken var sedan att man skulle flytta det hela till Kungsträdgården. Men problemet man stötte på då var att prislappen på 120 000 kronor översteg initiativtagaren Locker Room Talks budget.

Då valde landslaget att rycka in och betala hela kalaset.

– Landslagsspelarna har läst artiklarna och sett att det var för dyrt för oss att hyra Kungsträdgården. Jag fick ett samtal av Håkan Sjöstrand som säger att spelarna gått ihop och betalar så att vi kan vara där, säger Shanga Aziz, ordförande i Locker Room Talk till Expressen.

Men de svenska landslagsspelarna behövde inte betala. Under fredagseftermiddagen meddelade Stockholms stad att de inte kommer ta ut någon avgift för manifestationen i Kungsträdgården.

– Vi tar inte betalt eftersom vi vill hjälpa till i det här fallet, säger Stockholms stads evenemangschef Roger Tocoalu till SVT.

ANNONS