Barbara Dunst och Natalia Kuikka.
Barbara Dunst och Natalia Kuikka. Bild: MICHAEL MEINDL

Landslagsspelare till Göteborg FC

Kopparbergs Göteborg FC värvar vidare. En landslagsspelare är klar.

ANNONS
|

Tidigare har Kopparbergs Göteborg FC, som slutade två i damallsvenskan 2018, värvat norska landslagsmittfältaren Vilde Bøe Risa. Nu har klubben gjort klart med ytterligare en landslagsspelare.

Från topplaget i den amerikanska collegeligan NCAA, Florida State Seminoles, hämtas finska Natalia Kuikka.

Yttermittfältaren beskrivs av klubben som kvick och teknisk.

– Jag ser oerhört mycket fram emot att komma till Göteborg, säger Kuikka. Jag har hört mycket gott om klubben och ser att det finns en stor framtidstro, säger hon till Kopparbergs Göteborg FC:s hemsida.

23-åringen har gjort 38 landskamper för Finland, befinner sig just nu på landslagsläger på Cypern och ansluter till Kopparbergs/Göteborg FC i slutet av månaden.

ANNONS

Emma har talat väl

Natalia Kuikka kommer ursprungligen från Kemi i Finland och har de senaste fyra åren spelat för Florida. Nu väntar flytt till Sverige och spel i Göteborg.

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben, tränarna, övriga ledare och när jag var på besök i december och fick bekanta mig med staden och träningsanläggningarna, kände jag att detta var helt rätt klubb för mig, säger hon till klubbens hemsida.

– Jag tror mig kunna utvecklas mycket här och naturligtvis lockar spel i Champions League till hösten också.

GFC:s tränare Marcus Lantz tror att Natalia Kuikka kommer passa bra in i laget, både som spelare och person.

– Emma (Koivisto) har talat mycket väl om Natalia och faktum är att de två är ganska lika varandra som spelartyper.

– Men även den finländska förbundskaptenen Anna Signeul håller henne väldigt högt, rekommenderar henne varmt och menar att hon kommer att bli en fantastisk förstärkning för oss.

Natalia Kuikka trivs bäst på vänsterkanten.

– Jag springer mycket, deltar i både offensiven och i defensiven och gillar att spela tufft och fysiskt, säger hon på klubbens hemsida.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS