Landslaget njuter inför möjligheten att slå ut Tyskland

Sverige kan vid en seger i dag slå ut de regerande mästarna ur VM redan i gruppspelet. En möjlighet som landslaget njuter av. – Det är inte många som hade kunnat tro det här, säger Andreas Granqvist.

ANNONS

Efter att Sverige slog Sydkorea och Tyskland föll mot Mexiko i premiären så är det rejält med press på det tyska landslaget. En förlust mot Sverige och det är färdigspelat i VM – redan i gruppspelet.

Det svenska landslaget som inte slagit Tyskland sedan 1958 i en tävlingslandskamp kan vid seger inte bara säkra eget avancemang – de kan även slå ut Tyskland.

– Det är såklart fantastiskt! Tyskland är ju storfavoriter men att vi kan slå ut dem redan i den andra omgången och gå vidare ... det är det inte många som hade kunnat tro. Men vi ska bara ut och njuta och vi har inget att förlora. Vi ska göra allt för att ge Tyskland en bra match och förhoppningsvis får vi med oss ett bra resultat därefter, säger Andreas Granqvist och får medhåll av förbundskapten Janne Andersson.

ANNONS

– Det var kloka ord det där. Jag vill bara fylla i att det är de här stunderna man lever och jobbar för en hel karriär. Att bara njuta det kommer jag inte kunna göra men det blir roligt och häftigt och jag hoppas vi får ett bra resultat med oss. Att vi kan slå ut Tyskland eller inte är en sak men vi har chans att ta oss vidare redan i den andra matchen, säger han.

När en fråga på presskonferensen om det svenska laget möjligtvis drabbats av lite hybris efter sina uttalanden tidigare i veckan så var Janne Andersson tydlig.

– Hybris är det minste vi lider av! Vi vet varför vi är här och vi är välförtjänta då vi har jobbat oerhört hår i varje match och det finns inga genvägar. Hybris existerar inte hos oss, säger han.

Kan tyskarnas stora rutin vara till en fördel för dem?

– Vi har skapat en erfarenhet tillsammans under de här två åren med alla stora matcher vi har spelat mot Italien, Frankrike och Holland och jag tycker vi har en gemensam erfarenhet. Vi har tillräckligt av den för att inte känna oss underlägsna och vi har visat att vi klarar av när det är rejält tryck, säger Janne Andersson.

ANNONS

– Det är många spelare i Tyskland som har vunnit VM, vunnit Champions League och gått långt i de stora turneringarna och det är positivt för dem. Men vi har spelat två år ihop och gjort det bra mot högre rankade motståndare. Vi kommer att kämpa ihop och vi är inte favoriter men vi ska ge Tyskland en match, säger Andreas Granqvist.

Det råder viss osäkerhet kring kvartetten Isaac Kiese Thelin (fot) och Pontus Jansson, FIlip Helander och Marcus Rohdén som alla blivit sjuka.

– Vi räknar ändå med att de anländer hit under lördagen, säger Janne Andersson.

ANNONS