Landslaget överösta med kärlek efter gemensamma aktionen

Jimmy Durmaz backades upp av hela landslaget i deras aktion mot rasism. Något som har gjort att landslaget överösts med kärlek. — Det har varit helt otroligt, säger Isaac Kiese Thelin.

ANNONS
|

Jimmy Durmaz gick ut under söndagen och höll ett tal inför landslagets träning. Ett tal där han öppet och starkt berättade om det hat och de hot han fått efter matchen mot Tyskland. En aktion som landslaget gjorde tillsammans och som har fått mängder med människor att ösa kärlek över landslaget.

– Det har varit otroligt fint och fantastiskt att få känna all den uppbackning av alla som är emot de onda krafterna och det ger oss mycket energi, säger Isaac Kiese Thelin.

Vad säger du om det Jimmy fick utstå?

– Du vet som fotbollsspelare att om du gör något dåligt så kommer det att komma. Som offentlig person så vet du det om man hårdnar som spelare. Men det blir värre när det är ens familj och vänner som ser det och inte är lika offentliga. Det är då det tar mest.

ANNONS

– Men vi ska fokusera på all kärlek som vi har fått och alla som är emot det här. All kärlek har varit helt fantastiskt!

Jobbigt med sociala medier?

– Det ingår om man valt att ha det så vet man vad som gäller. När det är om fotbollsbiten så tar man det men jag läser inte allt som alla skriver. Det är mer ibland att någon hör av sig och kan säga vad någon har skrivit.

– Men mig personligen så är det lugnt men det är klart att det finns de som tar åt sig av det som skrivs.

Har du själv fått mycket kommentarer efter er aktion?

– Jag har fått allt möjligt och det är från folk man känner, från fans och från folk som inte ens gillar fotboll men som är emot det här och det är jättekul.

Vad säger du om att Jimmy behövde göra en sådan grej mitt under ett VM?

– Det är klart man önskar att han inte behövde det. Men vi visade vad vi tycker och även vad större delen av Sverige tycker.

Kan det här stärka er som landslag?

– Det tror jag absolut. Man känner att folk slöt upp bakom oss. Vi i laget vet att vi alltid har varandra men alla därhemma har visat att de är bakom oss oavsett hur man ser ut och det är positivt.

ANNONS
ANNONS