Lagkamraternas hyllning till löftet: "Räddade oss"

Mohamed Said kom in och räddade Öis i kvaldramat. Efteråt tokhyllades supertalangen av flera lagkamrater. – Han räddade oss, säger Sebastian Carlsén.

ANNONS
|

Anfallaren var, med sina två mål, en av de största hjältarna när Örgryte lyckades vända kvaldramat mot Mjällby. Och efteråt var flera av lagkamraterna mäkta imponerade av 17-åringens inhopp.

– Han kommer in och visar energi på ett sätt som ingen nästan har haft den här säsongen. Jag kan tycka att han borde ha fått chansen tidigare i år också. Han är en jättebra och modern fotbollsspelare. Direkt när han kom in ville han ha boll och visade sig. Han ville påverka matchen, och det var guld värt för oss. Det var han som räddade oss i dag. Det är en ung spelare som har framtiden för sig och han kommer bli en jävligt bra spelare, säger Sebastian Carlsén.

ANNONS

"Han är en oslipad diamant"

Johan Elmander följde Said från bänken.

– Det är en fantastisk talang som verkligen vill lära sig. Han plockade fram sitt bästa när vi behövde det. Han är helt orädd och tar verkligen tillvara på sin chans när han får den. Han kliver in och skiter i allting och gör det han är bra på. Då blir det så. Då gör man mål och gör det bra.

Han fortsätter:

– Det var lite otur att han fick en smäll efter första målet, annars hade han kanske gjort tre, säger Elmander och skrattar. …

Stojan Lukic hoppas få se mer av anfallaren framöver.

– Han är en oslipad diamant. Honom ska klubben hålla väldigt hårt i. Jag hoppas att han får utvecklas i sin takt i den här miljön nu, och spela i superettan. Nästa år kommer han säkert få spela lite mer. Det är egentligen helt sjukt det han gör i den här matchen. Det första han gör att ta ner bollen på ett helt magiskt sätt. Bara det var en injektion.

Lagkapten Johan Hammar stämde också han in i hyllningskören.

– Mohamed är en kille som jobbar stenhårt och som kommer upp i A-laget med en attityd som jag älskar. Han tar för sig på träningar och i omklädningsrummet, och då får man sådant här tillbaka.

ANNONS
ANNONS