Lagkamraterna om Hjalmar: "Borde få världens största hyllning"

Hjalmar Jonsson tackar för sig efter säsongen. Efter att han berättat om sitt beslut så hyllas han av flera av sina lagkamrater och gamla lagkamrater. – Han lämnar inte bara en plats i omklädningsrummet efter sig, han lämnar ett slukhål av tomrum efter sig i truppen, säger John Alvbåge.

ANNONS
|

15 säsonger i IFK Göteborg är snart över. För Hjalmar Jonsson har resan med klubben varit lång och ofta ganska tuff. Tack vare alla år i klubben så har han vuxit ut till en kultfigur inom föreningen – både hos fansen och hos alla de spelare som han spelat med genom åren.

– Vad ska man säga? Det är väldigt tråkigt, jag tycker då att han har flera år kvar i kroppen. Han håller klass givetvis! Kroppen är en sak men knoppen är en annan och jag skulle gissa att det är mer knoppen som äger ifrån. Ett beslut som säkerligen växt fram över ett tag hos Hjalmar. Ett beslut man får respektera, säger John Alvbåge och fortsätter.

ANNONS

– Han är en trotjänare. Hjärta och erfarenhet är något som tyvärr inte värderas högst i den moderna fotbollen. Fansen och folket har dock sett det och Hjalmar Jonsson är för alltid inristad i den blåvita historien. Han är en levande legend och vän.

John Alvbåge är inte ensam om att hylla Hjalmar Jonsson. Nyheten om att han slutar i klubben efter årets säsong har nått utanför Sveriges gränser.

– Jag hörde om detta … han är en ovärderlig lagkamrat som gör så otroligt mycket i det tysta. Jag har aldrig hört Hjalmar klaga eller behandla någon illa. Detta är en sorg för IFK Göteborg och jag hoppas att man behåller Hjalmars kunskaper och kvalitéer inom Kamratgården, säger Gustav Svensson.

– Jag har fått uppleva hur stor han är. Vilken personlighet han är. Han tar inte mycket energi men ger väldigt mycket energi tull laget. Jag har inte varit med på hela hans resa, det har ju ingen varit. Men jag kände hela tiden att när han klev in så vann vi hela tiden. Det var känslan jag hade. Jag hade haft väldigt svårt att se honom i en annan klubb, säger Lasse Vibe och fortsätter.

ANNONS

– Alla hade velat ha honom kvar!

Innan ”äktenskapet” med IFK Göteborg är över hoppas dock lagkamraterna på att Hjalmar Jonsson hyllas rejält för sina insatser.

– Han lämnar inte bara en plats i omklädningsrummet efter sig, han lämnar ett slukhål av tomrum efter sig i truppen, säger John Alvbåge.

– Jag tror att han själv helst hade velat stänga dörren lugnt och fint. Men föreningen borde fixa världens största hyllning. En hyllningsmatch eller något, säger Vibe.

ANNONS