Längre vila ska ge styrka i slutspelet

ANNONS
|

Sverige har hittills bara haft två dagar mellan matcherna, vilket i praktiken betyder en dag för återhämtning och rehab och en dag för träning på matcharenan. Fram till kvartsfinalen blir det nu dubbelt så lång tid som till de tidigare matcherna och det uppskattas av spelarna.

–Vi fick en ledig dag och det är få förunnat. Sedan har vi tre dagar till och det är guld, då kan man också slipa på vissa detaljer, som man inte har hunnit innan. Och så kommer vi hinna något fotbollspass också, det skall bli väldigt skönt, säger Lotta Schelin.

Schelin sa några veckor innan EM-lägret att hon kände sig lite sliten. En veckas semester på den franska kusten verkar dock ha gjort gott.

ANNONS

–Jag tycker inte att jag känner mig sliten, utan är bra i form. Jag vet inte om det var den semesterveckan som gjorde susen, men den behövdes i alla fall, säger Schelin.

Förutom att spelarna rehabtränar mellan matcherna har också det medicinska teamet järnkoll på varje spelare.

Under träningar kartläggs de med GPS, de har pulsklocka och varje dag görs urinprov för att se att alla får i sig tillräckligt mycket vätska. Alla tester, tillsammans med att det svenska laget uppges vara bättre fysiskt tränade än någonsin gör att hälsoläget i truppen är relativt bra.

Lotta Schelin tycker att det trots det tuffa matchandet känns okej i benen.

–Jag tycker att det ändå känns stabilt. Jag kände mot Italien att jag orkade hålla uppe bra i 90 minuter, säger hon.

Men det skulle förstås kunna finnas nackdelar med att ha allt för långt mellan matcherna också. Det finns alltid en risk att gå ner i tempo och att tappa flytet. Men Lotta Schelin tror inte att det är någon som helst fara att flytet försvinner.

–Jag tror att det bara är att inte tänka för mycket. Vi har haft det ett tag och det är väl inget som bara försvinner, tror jag. Och vi kommer ju fortfarande vara på plan och röra boll, så det känns som att det kommer att upprätthållas av sig självt, säger hon.

ANNONS
ANNONS