Carl Wede kommer närmast fån spel i Gais.
Carl Wede kommer närmast fån spel i Gais. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lämnade Gais – klar för Öis

I november meddelades att Carl Wede lämnar Gais. Nu är han klar för Örgryte IS.

ANNONS
|

Efter 18 matcher och sju poäng för Gais 2018 lämnade Carl Wede klubben i november.

– Vi hade velat behålla "Calle" i Gais men vi lyckades tyvärr inte komma överens om ett nytt kontrakt, sa Bosko Orovic tränare och sportchef till klubbens hemsida då.

GP kunde nyligen berätta att ytterspringaren var nära lokalkonkurrenten Örgryte. Nu är flytten bekräftad.

– Calle är en spelare som passar in väldigt bra i sättet vi vill spela. Det är en spelare som jobbar hårt för laget. Han är även användbar på många olika positioner då han kan spela på båda kanterna och som både yttermittfältare och ytterback. Han är en viktig pusselbit i vårt arbete att sätta ihop truppen, säger Öis-tränaren Thomas Askebrand till klubbens hemsida.

ANNONS

Wede ansluter till laget i januari och kontraktet sträcker sig över två år.

– Det känns jättebra. Jag känner en hel del killar i laget som jag har spelat tillsammans med tidigare. Jag har fått ett väldigt trevligt bemötande av alla på ÖIS-gården, allt känns bra och lovande så här inledningsvis, säger 28-åringen.

Wede, som tidigare representerat band annat Elfsborg, Falkenberg och Helsingborg, blir Öis sjätte nyförvärv inför 2019. Tidigare har klubben knutit till sig Freddie Brorsson (Trelleborg), Fredrik Johansson Zanjanchi (Hisingsbacka), Oliver Stanisic (Varberg), Alexander Bernhardsson (Sävedalen) och Victor Sköld (Örebro).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS